Škoda Citigo skončí. Je to oficiálne

Predajom najmenšej „škodovky“ sa nedarí. Z tria miniáut vyrábaných koncernom VW je práve Citigo najslabším článkom.

13.06.2017 18:00
Škoda Citigo - koniec výroby Foto:
Škoda Citigo je najmenej úspešným modelom z tria mestských áut vyrábaných v Bratislave. Nástupcu sa tak určite nedočká. A čosi podobné hrozí aj sesterskému Seatu Mii.
debata (3)
Od roku 2011 produkuje koncern Volkswagen vo svojom bratislavskom závode trio mestských modelov VW up!, Seat Mii a Škoda Citigo. Všetky sú postavené na platforme NSF (New Small Family). Mali zaútočiť na segment, kde kraľuje Fiat Panda. Lenže odbyt trojičiek ostal ďaleko za očakávaniami. A najslabším zo súrodencov je práve Škoda Citigo.

Doložiť to možno prvým štvrťrokom tohto roka. Z Volkswagenu up! sa predalo 26 961 kusov, kým zo Škody Citigo iba 9 504. Len na porovnanie, Fiat umiestnil na trhu za ten istý čas 59 189 Pánd. Ani so Seatom Mii tak nemecko-španielsko-české trio nestíha talianskej konkurencii. To nemohlo ostať bez ohlasu, hoci všetky tri modely dostali len nedávno facelift, vrátane Citiga.

Škoda už slovami svojho šéfa zámorských predajov Petra Šolca uviedla, že „výroba Citiga bude ukončená. Jednoducho preto, že predaje niektorých segmentov klesajú“. Súčasná generácia pravdepodobne vydrží na linkách do roku 2019. Rozdiel je v tom, že v porovnaní s Volkswagenom Up! už nedostane nástupcu. A Škoda neráta ani s elektrickou verziou.

Zmráka sa však aj nad Fabiou Combi a Rapidom Liftback. Nahradiť by ich mal malý crossover na platforme novej Fabie. Dôvodom sú opäť slabé predaje.
Škoda Citigo - 2017
Škoda Citigo - 2017
+3Škoda Citigo - 2017

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #Škoda Citigo
Články podľa značiek