Šéf Opela nečakane odstúpil. Ešte pred fúziou s PSA

Na vysokých postoch v automobilkách sa to v poslednom čase „melie“. Len nedávno sa Ford zbavil svojho šéfa Marka Fieldsa a teraz prichádza k pomerne nečakanému zvratu v automobilke Opel.

15.06.2017 19:00
Karl-Thomas Neumann - Opel Foto:
Doterajší šéf automobilky Karl-Thomas Neumann pracoval pre General Motors od roku 2013. Do koncernu prišiel z Volkswagenu.
debata (4)
Generálny riadite Karl-Thomas Neumann odstúpil z čela automobilky Opel s okamžitou platnosťou. Nahradí ho doterajší finančný riaditeľ Michael Lohscheller. Neumann odstúpil ešte pred skončení predaja firmy, ktorá doteraz patrila americkému koncernu General Motors, do rúk francúzskeho PSA Group.

Neumann zostane do skončenia predaja Opela členom predstavenstva automobilky, uviedla firma. Dodala, že vymenovaním Lohschellera do najvyššej výkonnej funkcie bude zaistená kontinuita a plynulý prechod riadenia v čase, keď Opel vypracováva nový strategický plán pre budúcnosť v rámci skupiny PSA. Lohscheller sa o financie značky stará od roku 2012.

„Nepokračovať v dobe, keď firma prechádza pod PSA, bolo ťažké osobné rozhodnutie. Mienim túto transakciu dokončiť a potom si vezmem nejaký čas, aby som sa rozhodol ako ďalej,“ citovala Neumanna agentúra AP. Nemecký týždenník Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung cez víkend napísal, že Neumann považuje predaj Opela automobilke PSA za správny strategický krok. Obáva sa však, že nový majiteľ podceňuje rastúcu dôležitosť elektromobilov.

Neumann prešiel z automobilky Volkswagen do General Motorsu v roku 2013. Americká automobilka v marci oznámila, že svoju európsku divíziu so značkami Opel a Vauxhall predá PSA za 2,2 miliardy eur. PSA sa vďaka prevzatiu Opela stane dvojkou na európskom automobilovom trhu. Opel minulý týždeň uviedol, že predaj by mohol byť napriek problémom s vývojovým centrom dokončený do 31. júla.

Podmienkou je však ešte schválenie antimonopolných úradov.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Opel #Karl-Thomas Neumann #Michael Lohscheller
Články podľa značiek