BMW Roadster: Nástupca Z4 na prvej skici. Bude z Rakúska

Nástupca BMW Z4 síce ešte nemá meno, no je jasné, že premiéra je prakticky za rohom. Dokladuje to prvá oficiálna skica profilu zverejnená na americkom facebookovom profile značky.

03.08.2017 16:00
debata
Nový roadster bude súrodencom japonskej Toyoty... Foto: BMW
BMW Roadster - skica 2017 Nový roadster bude súrodencom japonskej Toyoty Supra. Oba modely sa budú vyrábať v rakúskom Grazi.
Výroba ostatnej generácie roadsteru BMW Z4 bola ukončená už vlani v lete. Na nástupcu sa teda čaká pomaly rok. Ale už nie dlho. Nový športový dvojmiestny model má totiž s najväčšou pravdepodobnosťou premiéru naplánovanú na prehliadku elegancie Concours d'Elegance v kalifornskom Pebble Beach. Stane sa tak 17. augusta. Napokon, na tejto akcii sa v posledných rokoch mníchovská značka rada zúčastňuje. Preto neprekvapí, že práve na svojom americkom profile zverejnila prvú oficiálnu skicu očakávaného roadsteru. Zatiaľ bez mena a detailov.

Roadster zachytáva teaser z profilu. Proporcie sú klasické. Za "nekonečne“ dlhou prednou kapotou nájdeme kompaktný kokpit s dvojicou ochranných oblúkov. Otázne je, či si roadster ponechá sklápaciu strechu z pevných materiálov, alebo použije ľahšie plátno. To sa z obrázka nedozvieme. V každom prípade nie je tajomstvom, že nový športový model vzniká v spolupráci s Toyotou. Jeho náprotivkom tak bude nová Toyota Supra. Podľa doterajších informácií by mala byť platforma dielom BMW. Toyota má zas stáť za hybridnou pohonnou sústavou.

Šepká sa o preplňovanom 4-valci a troch elektromotoroch, podobne ako pri okruhovom špeciáli Toyota TS030 Hybrid alebo koncepte Yaris Hybrid-R, ktorý ponúkal až 420 koní. To však nevylučuje, že nástupca Z4 dostane aj klasické 4-valce a 6-valce TwinPower Turbo. Oba modely budú schádzať z liniek závodu v rakúskom Grazi, kde vznikla voľná kapacita po presune produkcie Mini Countrymanu a Pacemanu do domovskej fabriky v Oxforde. Kým Toyota netají názov Supra, Mníchov zatiaľ označenie novinky neprezradil. Mohlo by ísť o Z4, ale aj o Z5. To sa dozvieme už o pár dní v Pebble Beach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #roadster #BMW Z4
Články podľa značiek