Tesla: Elektrický ťahač už v novembri. Bude to 'beštia'

Elon Musk na Twitteri oficiálne oznámil dátum premiéry elektrického ťahača pre regionálnu dopravu.

19.09.2017 19:00
debata (4)
Toto je zatiaľ jediná snímka nového... Foto: Tesla
Tesla Semi - elektrický kamión Toto je zatiaľ jediná snímka nového elektrického ťahača Tesly. Ako vidieť, zakladať si bude najmä na aerodynamike. Elektromotory v jeho útrobách majú krútiacim momentom zatieniť všetku konkurenciu.

V súčasnosti najsledovanejšou novinkou Tesly je jej lacnejší Model 3. Ešte tento rok však predstaví čosi oveľa väčšie. Šéf spoločnosti Elon Musk totiž oficiálne potvrdil, že nový elektrický ťahač, o ktorom sa objavili prvé zmienky vlani, bude mať svetový debut presne 26. novembra. Stane sa tak v kalifornskom Hawthorne v priestoroch spoločnosti SpaceX.

Už dávnejšie Musk tvrdil, že jeho elektrický kamión zatieni všetkých konkurentov. Dominovať má najmä obrovským krútiacim momentom, na ktorý nemá šancu žiaden klasický ťahač so vznetovým motorom. Musk hovorí, že novinka bude schopná ťahať naložených naftových súperov hore kopcom a zrýchľovať ako športové kupé. „Oplatí sa vidieť túto beštiu na vlastné oči. Je neuveriteľná,“ napísal Musk na sociálnej sieti.

Počas akcie dostane niekoľko vyvolených možnosť sa na novom ťahači odviezť. Má ísť o súpravu s najvyššou povolenou hmotnosťou 36,3 tony. Jej cieľom však nebude diaľková preprava nákladov. Sústrediť sa chce na regionálnu dopravu v okruhu 150 až 300 km, ktorá tvorí v USA približne 30 % nákladnej dopravy. Testy prototypov už prebiehajú v Nevade a v Kalifornii. Bližšie informácie ani dizajn zatiaľ nie sú k dispozícii. Vystačiť si musíme jedinou snímkou profilu kabíny, ktorú Tesla zverejnila už v máji.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #kamión #Tesla
Články podľa značiek