Honda láka na koncept elektrického kupé. Ukáže ho v Tokiu

Na nadchádzajúcom autosalóne v Tokiu ukáže Honda štúdiu športového elektromobilu. Nadviaže na mestský koncept Urban EV z Frankfurtu.

04.10.2017 19:00
debata
Nový koncept elektrického kupé bude mať... Foto: Honda
Honda EV Coupé Concept - 2017 Nový koncept elektrického kupé bude mať pravdepodobne veľa spoločného s nedávnou štúdiou Urban EV, predstavenou vo Frankfurte nad Mohanom. Dokazuje to aj tvar zadných svetiel na jedinej zverejnenej skici.

Honda plánuje veľkú elektrickú ofenzívu. V súčasnosti síce stavia najmä na hybridoch, čo vidieť na novej Honde Accord Hybrid či hybridnej Honde CR-V, ktoré používajú ako hlavný motor elektromotor, ale považuje ich len za prechodné štádium na ceste k čisto elektrickým autám. Napokon na stole má strategický plán „Electric Vision“, výsledkom ktorého má byť niekoľko sériových elektromobilov. Prvý príde už v roku 2019. Predstavil sa v podobe malého mestského elektromobilu Honda Urban EV Concept pred pár týždňami vo Frankfurte nad Mohanom.

A neostane sám, čo potvrdzuje avizovaná premiéra v Tokiu. Honda ukáže na tamojšom autosalóne ďalší koncept. Tentoraz na tému bezemisného kupé. Zatiaľ o ňom však nič neprezradila. Vystačiť si musíme s jedinou skicou, ktorá zachytáva detail zadného svetla, nápadne podobného tomu z Urban EV. Takže možno predpokladať, že pôjde o jeho kupé verziu. V každom prípade bude aj kupé postavené na spoločnej elektrickej platforme s akumulátormi umiestnenými v podlahe. Nepoznáme však ich kapacitu a ani žiadne ďalšie technické parametre. Počkať si musíme do 25. októbra, keď sa koncept ukáže verejnosti.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #Concept #koncept #autosalón Tokyo 2017
Články podľa značiek