BMW Active Hybrid e-bike: Mníchov prichádza s elektrickým bicyklom

V elektromobilite nie je BMW žiadnym nováčikom. Jeho divízia BMW i chrlí modely i3 a i8 už od roku 2013. Bokom však nechce zostať ani na poli rastúcej popularity elektrických bicyklov. Na trh uvádza model Active Hybrid e-bike.

13.10.2017 19:00
debata (2)
Typickým prvkom bicykla je rám v tvare býčej... Foto: BMW
BMW Active Hybrid e-bike Typickým prvkom bicykla je rám v tvare býčej šije. Vybrať si môžete čierny alebo strieborný lak.

Nový crossový bicykel dopĺňa ponuku BMW Bikes Collection a ukazuje, ako je možné skĺbiť inovatívnu techniku s premysleným dizajnom. Do jeho hliníkového rámu je zakomponovaný elektromotor Brose s výkonom 250 W a krútiacim momentom až 90 Nm. Zdrojom energie je do rámu integrovaná vymeniteľná batéria s kapacitou 504 Wh. Koncepčne ide o takzvaný pedelec, teda bicykel, ktorého elektromotor asistuje len v prípade, že jazdec šliape do pedálov. Vybrať si pritom môže niekoľko podporných režimov.

Nový elektrobicykel má vymeniteľnú batériu... Foto: BMW
BMW Active Hybrid e-bike Nový elektrobicykel má vymeniteľnú batériu integrovanú do hliníkového rámu. O pohon sa stará elektromotor s výkonom 250 W.

Do rýchlosti 25 km/h má k dispozícii štyri módy – od základného Eco, ktorý pridáva 50 % sily, až po Turbo s podporou na úrovni 275 %. V ideálnych podmienkach dokáže energia batérie vydržať na 100 km jazdy. Daný mód možno voliť aj prostredníctvom smartfónu, ktorý jazdec spojí cez USB port, alebo prostredníctvom Bluetooth s elektronikou bicykla. Hliníkový rám je vyrobený pomocou technológie vodného lúča. Dizajn zaujme najmä vďaka rámu v tvare „býčej šije“. Na výber sú laky Frozen Black a strieborný Arctic Silver. O osvetlenie sa starajú výlučne diódy, zadná integrovaná v blatníku.

Elektromotor asistuje do rýchlosti 25 km/h.... Foto: BMW
BMW Active Hybrid e-bike Elektromotor asistuje do rýchlosti 25 km/h. Jeho podporu si môžete nastaviť aj pomocou aplikácie v smartfóne.
BMW tiež zdôrazňuje, že použité sedadlo je špeciálne vyvinuté pre potreby elektrobajkov, ktoré majú prudšiu akceleráciu ako bežné bicykle. Krátka predná časť, stúpajúca plocha sedadla v zadnej časti a pohyblivé boky vytvárajú stabilnú oporu pri zrýchľovaní aj brzdení. K pohodliu sedadla eZone prispievajú plochy vyplnené gélovými vložkami 3D Skingel a Royal Gel. Manipuláciu s bicyklom uľahčuje karbónová rúčka zapracovaná do spodnej časti sedadla. Vzhľadom na batérie a elektromotor bývajú totiž elektrické bicykle ťažšie ako konvenčné. Za nový elektrický bicykel si BMW účtuje 3 400 eur.
BMW Active Hybrid e-bike
BMW Active Hybrid e-bike
+4BMW Active Hybrid e-bike

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #elektrický bicykel #elektrobicykel #BMW Active Hybrid e-bike #pedelec
Články podľa značiek