VW predal za mesiac viac ako milión áut. Je to rekord

Koncernom Volkswagen stále otriasa kauza Dieselgate. Napriek tomu sa mu darí v odbyte tak ako nikdy predtým. Po prvýkrát v histórii dodal zákazníkom v priebehu jediného mesiaca viac ako milión áut.

19.10.2017 19:00
Škoda Karoq - výroba 2017 Foto:
Tento rok rástol odbyt všetkých koncernových značiek, vrátane u nás najrozšírenejšej Škody. Tá v septembri dodala zákazníkom rekordných 112 900 vozidiel.
debata (1)

Rekordný odbyt na úrovni 1,01 milióna dodaných vozidiel dosiahol koncern Volkswagen minulý mesiac, teda v septembri 2017. V medziročnom porovnaní to znamená nárast odbytu o 6,6 percenta. Mesačný predaj prekonal miliónovú hranicu vôbec po prvýkrát v histórii.

„Tento rekord ukazuje silu skupiny Volkswagen,“ uviedol šéf predaja Fred Kappler. Poukázal aj na obľubu nových športovo-úžitkových SUV. Za prvých deväť mesiacov sa odbyt koncernu zvýšil v porovnaní s vlaňajškom o 2,6 percenta na celkových 7,8 milióna kusov.

Volkswagen je tak na najlepšej ceste udržať si pozíciu najväčšieho automobilového výrobcu planéty, ktorú získal vlani, keď na tomto poste vystriedal Toyotu. Napriek emisnému škandálu Dieselgate zvýšil globálne predaje takmer o štyri percentá na rekordných 10,3 milióna áut.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #predaj áut
Články podľa značiek