Indigo: Najpredávanejšie modely v jednotlivých štátoch. Svetu vládnu Toyoty

Britská spoločnosť Indigo zozbierala údaje o predajoch automobilov a zostavila mapu najpredávanejších modelov v jednotlivých štátoch. Svetu dominujú modely Toyoty, no v Európe sú na tom najlepšie Volkswagen Golf a Škoda Octavia.

07.11.2017 06:00
debata
zväčšiť Modely Toyoty sú jednotkami na šesťdesiat jeden... Foto: Indigo
Top-Selling-Car-Models-8 Modely Toyoty sú jednotkami na šesťdesiat jeden trhoch sveta.
V roku 2016 sa na svete predalo 88,1 milióna osobných automobilov. Ide o najvyšší počet vyprodukovaných áut za rok v histórii. Výrobcovia sa snažia neustále vylepšovať ponuku, aby zaujali ďalších zákazníkov. Meradlom úspechu je určite aj prvé miesto na jednotlivých lokálnych trhoch.

Britská spoločnosť Indigo zozbierala údaje o predajoch áut v jednotlivých štátoch a do mapy sveta zakreslila najpredávanejšie modely na ich trhoch. Na mape nájdeme údaje z väčšiny štátov, pričom štatistiky chýbajú hlavne zo strednej Afriky. Celkovo získala najviac prvenstiev japonská Toyota, ktorej modely sú jednotkami na šesťdesiat jeden trhoch. Najpopulárnejším modelom je pikap Hilux. Ten patrí medzi najpredávanejšie v Afrike, v Austrálii a v strednej a v Južnej Amerike.

V Severnej Amerike, ktorú tvoria trhy Spojených štátov amerických a Kanady, je najpredávanejším modelom Ford F-150. V Číne dominuje domáci výrobca Wuling s modelom Hongguang a v Indii Maruti Alto. Najpestrejšie to je v Európe. Najčastejšie sa medzi najpredávanejšími modelmi objavuje Volkswagen Golf a Škoda Octavia. V prípade Golfu je prekvapivé hlavne prvenstvo vo Veľkej Británii, kde dlhodobo kraľoval Ford Fiesta, no jeho nová generácia zatiaľ nenapĺňa očakávania.

Škoda je najpredávanejším modelom v Českej... Foto: Indigo
Mapa nejprodavanejsich znacek modelu aut sveta 02 800 600 Škoda je najpredávanejším modelom v Českej Republike, v Poľsku, vo Švajčiarsku, v Bosne a Hercegovine, v Estónsku a vo Fínsku.

Veľmi príjemne prieskum vyznieva pre českú Škodu, ktorú ťahá hlavne model Octavia. Ten je najpredávanejším v Českej Republike, v Poľsku, vo Švajčiarsku, v Bosne a Hercegovine, v Estónsku a vo Fínsku. Úspech českej automobilky ešte podčiarkuje Fabia, ktorá je najpredávanejšia na Slovensku a Rapid, ktorý majú najradšej v Kosove. V ostatných európskych štátoch si prvenstvá pripísali aj značky Renault, Dacia, Toyota alebo Fiat. Pokiaľ ide o prémiových výrobcov, tí zaznamenali prvenstvá len v štyroch štátoch. Najpredávanejším modelom v San Marine je Audi A3 a v Andorre BMW X5, v Turkmenistane Mercedes-Benz triedy C a vo Švédsku Volvo XC60.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Škoda #Indigo #predaje
Články podľa značiek