Mercedes-Benz A: Príde ako plug-in hybrid. Prezrádza to prístrojovka

Mercedes-Benz minulý týždeň zverejnil snímoky interiéru novej generácie triedy A. Tá sa predstaví až v marci v Ženeve. Pohľad na prístrojový panel však odhaľuje aj to, čo automobilka zo Stuttgartu prezradiť nechcela.

01.12.2017 19:00
Mercedes-Benz A - 2018 Foto:
Malá ikonka batérie, ktorá svieti vo virtuálnom otáčkomere, prezrádza, že nová trieda A dostane plug-in hybridnú technológiu
debata
V časoch internetu, sociálnych sietí a smartfónov s fotoaparátmi je naozaj ťažké ustrážiť automobilové novinky až do ich premiéry. Stáva sa však aj to, že chybu urobí samotný automobilový výrobca. Napríklad spustením konfigurátora očakávanej novinky, ktorý odhalí dizajn. To sa stalo nedávno napríklad s novým Lamborghini Urus. Dizajn Volva S90 a V90 zas unikol ešte pred odhalením cez zmenšené modely čínskeho výrobcu automobilových miniatúr, ktorému poskytla automobilka finálny dizajn predčasne.

A teraz tu máme čiastočné odhalenie technologickej novinky zo Stuttgartu. Mercedes-Benz totiž zverejnil snímky interiéru novej triedy A, ktorá sa predstaví na marcovom autosalóne v Ženeve. Dôvodom bolo nasadenie displejov namiesto klasických prístrojov, teda technológie, ktorá sa doteraz spájala len s veľkými modelmi značky. Dotiaľ by bolo všetko v poriadku. Lenže práve snímky displejov poukázali na čosi, o čom zatiaľ automobilka mlčala. Vo virtuálnom otáčkomere sa totiž objavil piktogram batérie aj s dojazdom 36 km a kapacitou nabitia 75 %.

Samozrejme, hovoríme o dojazde v elektrickom režime. Takže je jasné, že hoci to Mercedes-Benz tajil, trieda A príde na trh po prvýkrát v histórii v plug-in hybridnej verzii. Okrem spaľovacieho motora a nádrže dostane aj akumulátory s elektromotorom. A ak prejde hybridné áčko s batériami nabitými na 75 % približne 35 km, očakávať môžeme dojazd v režime EV asi 50 kilometrov. Keďže Mercedes-Benz ukázal interiér hybridného vyhotovenia spolu so snímkami klasických verzií, je vysoko pravdepodobné, že sa predstaví spolu s nimi hneď počas ženevskej premiéry.
Mercedes-Benz A - interiér 2018
Mercedes-Benz A - interiér 2018
+6Mercedes-Benz A - interiér 2018

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mercedes-Benz #plug-in hybrid #Mercedes-Benz A
Články podľa značiek