Honda bude mať dokonalý jazdný simulátor. Najmä pre vývoj

Nový jazdný simulátor Hondy nebude slúžiť na zábavu. Pomôže urýchliť vývoj. A bude dokonalejší ako podobné zariadenia v letectve.

07.12.2017 12:00
debata
Najväčšou novinkou simulátora Hondy bude deväť... Foto: Honda
Honda - simulátor Najväčšou novinkou simulátora Hondy bude deväť aktívnych nôh, ktoré dokážu vytvoriť viac než len bežných šesť stupňov voľnosti. Teda viac, ako je to bežné pri najmodernejších leteckých simulátoroch.

Honda sa stane prvým automobilovým výrobcom na svete, ktorý využije technológiu simulátora jazdy, nazvanú DiM250 (Drive-in-Motion). Simulátory sa pochopiteľne využívajú už dlhšie, no tento bude jedinečný. Dokáže totiž napodobniť takmer reálnu jazdu. Kým bežné simulátory používané v automobilovom priemysle sú odvodené z leteckých simulátorov so šiestimi aktívnymi prvkami, teda šiestimi hydraulickými nohami, tento bude vybavený až deviatimi. Tým umožní vytvoriť dodatočný rozsah pohybov.

Simulátor, ktorý bude umiestnený v nemeckom vývojovom centre Hondy, použije automobilka pri vývoji pokročilých asistenčných systémov a na vývoj autonómneho riadenia. Systém DiM250 bol navrhnutý projektantmi softvéru spoločnosti VI-grade a skonštruovali ho špecialisti na automatické riadenie spoločnosti Saginomiya. Okrem deviatich aktívnych prvkov je inováciou aj kĺzavá platforma na vzduchových vankúšoch, ktorá nahrádza tradičné koľajničky. Vzduchové vankúše vyvažujú vysoké užitočné a dynamické zaťaženie a prispievajú k tichému a spoľahlivému chodu zariadenia.

Integrácia aplikácií „Softvér v slučke“ (SIL) a „Hardvér v slučke“ (HIL) umožní konštruktérom a inžinierom vyhodnocovať správanie vozidla ešte pred postavením fyzických prototypov. Umožní aj presnejšie napodobňovanie problémových scenárov pri testovaní bezpečnostných systémov a ovládacích prvkov. To všetko, samozrejme, urýchli vývoj a zníži vývojové náklady. Simulátor začne pracovať v Nemecku v budúcom roku. Využívať ho budú všetky tímy pracujúce v oblasti výskumu a vývoja.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Honda #simulátor
Články podľa značiek