VW T-Cross: Terénne 'Polo' už jazdí. Príde budúci rok

Volkswagen rozširuje ponuku v triede SUV. Najmenší člen rodiny, nový T-Cross, už absolvuje náročné testovanie.

20.12.2017 16:00
debata
Kým koncept T-Cross bol atypickým kabrioletom,... Foto: Volkswagen
VW T-Cross - 2018 Kým koncept T-Cross bol atypickým kabrioletom, sériová novinka nevybočí z konzervatívneho rámca. Bude to jednoducho zvýšené Polo.

Volkswagen tak trochu zaspal trend populárnych SUV a crossoverov. To sa však v poslednom čase mení. Toureg a Tiguan obohatil nový T-Roc v triede Golfu, nový 7-miestny Tiguan Allspace a v USA aj veľký Atlas. Koncept T-Cross Breeze Concept, ktorý sa ukázal vlani v Ženeve, však naznačil, že na svet sa chystá najmenší člen rodiny. V halách Palexpa mal síce podobu atypického kabrioletu, ale to, čo ho spájalo s realitou, bola platforma MQB A0, na ktorej už stojí nové Polo.

Hoci testy prebiehajú v severských mrazoch, s... Foto: Volkswagen
VW T-Cross - 2018 Hoci testy prebiehajú v severských mrazoch, s pohonom štyroch kolies nepočítajte.

T-Cross bude teda Polom v „gumákoch“ alebo nemeckým derivátom už známeho Seatu Arona. Dizajn očakávanej novinky, ktorá by mala debutovať už na jar v Ženeve, naznačujú prvé snímky maskovaných prototypov počas testovacích jázd v severských podmienkach. Na kabriolet rozhodne zabudnite a na emócie asi tiež. T-Cross bude typicky konzervatívnym Volkswagenom so všetkým, čo k tomu patrí, hoci automobilka deklarovala zmenu.

Očakáva sa, že T-Cross bude mať rázvor náprav približne 2 560 mm, podobný Arone. Identická má byť aj technika. Pod kapotou budú teda pracovať 3-valce 1,0 TSI, 4-valec 1,5 TSI Evo a naftový motor 1,6 TDI. Vo všetkých prípadoch budú motory poháňať výlučne predné kolesá, a to cez 5– a 6-stupňové manuálne prevodovky alebo 7-stupňové dvojspojkové prevodovky DSG. V budúcom roku čaká však Volkswagen na poli SUV ešte jedna premiéra. V apríli v Pekingu ukáže konečne tretiu generáciu Touaregu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW T-Cross
Články podľa značiek