Jeep Grand Commander: Chystá sa 7-miestny model

Novinka Jeepu rozšíri portfólio o model s troma radmi sedadiel. Jej dizajn odhaľujú uniknuté snímky z čínskeho patentového úradu.

18.12.2017 19:00
debata
Patentové snímky odhaľujú veľké SUV s troma... Foto: Jeep
Jeep Grand Commander - 2018 Patentové snímky odhaľujú veľké SUV s troma radmi sedadiel, nie vzdialené konceptu Yuntu z tohtoročného autosalónu v Šanghaji.
Jeep v posledných rokoch kompletne obnovil svoje portfólio. Od malého Renegade cez Compass, Cherokee a Grand Cherokee až po novučičkú ikonu Wrangler. Lenže to nie je všetko. Crossoverom a SUV fúka vietor do plachiet a Jeep ako zlaté vajce koncernu Fiat Chrysler musí z trendu vyžmýkať maximum. V pláne je preto nový 7-miestny model, ktorý nadviaže na nie príliš úspešný Commander z rokov 2005 až 2010.

Jeho dizajn napokon naznačil koncept Yuntu, predstavený na tohtoročnom autosalóne v Šanghaji. Potvrdzujú to aj uniknuté snímky z čínskeho patentového úradu. Skice naznačujú jasnú spojitosť. Odmyslieť si musíme len protismerné zadné dvere či príliš extravagantné úzke predné svetlá. Naopak, pribudne stredový stĺpik a robustnejšie rámy dverí. Konkurovať tak bude napríklad novému Subaru Ascent a celému radu veľkých SUV predávaných v USA.

Pod kapotou by sa mohol objaviť ako základ dvojlitrový preplňovaný 4-valec s výkonom 200 kW. V pláne je aj plug-in hybridná technológia. Napokon, Yuntu ňou vybavený bol. A v prípade, že zavíta aj do Európy, počítať môžeme s trojlitrovým naftovým 6-valcom 3,0 CRD. Premiéru by si však mal odbiť najprv v Číne. Pravdepodobne v apríli v Pekingu. Názov Grand Commander je potvrdený. Avšak tam ofenzíva nekončí. Pribudnúť má aj luxusný Grand Wagoneer s podobnými rozmermi, ktorý si to chce rozdať priamo s Range Roverom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jeep #Jeep Grand Commander
Články podľa značiek