Porsche Cayenne Coupé: O novej verzii sa rozhodne budúci rok

O kupé verzii Cayennu sa šušká už minimálne rok. Zatiaľ však v Zuffenhausene nepadlo definitívne rozhodnutie.

21.12.2017 19:00
debata
Ak padne kladné rozhodnutie, novinka by sa mala... Foto: Porsche
Porsche Cayenne - 2018 Ak padne kladné rozhodnutie, novinka by sa mala predstaviť už v roku 2019. (ilustračná snímka)
Tento rok je hlavnou hviezdou Porsche nový Cayenne. A v tejto súvislosti sa opäť vynára otázka, či dostane verziu kupé, o ktorej sa špekuluje už viac ako rok. Športovo orientované SUV sú jednoducho v móde. Na úspech BMW X6 musel reagovať aj Mercedes-Benz. A za kupé-SUV musíme považovať tiež nové Lamborghini Urus. Dokonca aj Škoda už rozhodla o výrobe podobne ladeného Kodiaqu GT. O to viac prekvapuje, že Porsche v ponuke nič podobné nemá. S príchodom Cayenne tretej generácie by sa to však mohlo zmeniť.

Problém je možno v tom, že už sériový Cayenne sa tak trochu ponáša na kupé-SUV. Má teda zmysel investovať do ďalej verzie? V Zuffenhausene o tom nie sú celkom presvedčení. Podľa najnovších informácií má padnúť rozhodnutie budúci rok. Ak bude kladné, sériový Cayenne Coupé by sme mohli vidieť o rok neskôr. To je pomerne rýchlo, a tak to vyzerá, že s druhým karosárskym variantom museli v Porsche počítať už od začiatku a že je de facto pripravený. Automobilka teda nerieši dizajn či techniku, ale otázku, či by bol o Cayenne Coupé záujem.

V každom prípade však môžeme v budúcom roku počítať so sériovou podobou elektrického konceptu Mission E. A na jeho základoch by mohlo neskôr vzniknúť aj bezemisné SUV. Rozhodnutie o tomto modeli je však vzdialené viac ako to o Cayenne Coupé. „Najprv musíme dôkladne zvážiť, či má SUV na elektrinu zmysel,“ povedal na margo projektu Oliver Blume, šéf Porsche, s tým, že Mission E nebude jediným elektrickým projektom automobilky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #Porsche Cayenne #Porsche Cayenne Coupé
Články podľa značiek