Bandit9 Odyssey: 'Bobber' zo Singapuru môže jazdiť aj na elektrinu

Singapurská firma Bandit9 vyrába z každej série len deväť motocyklov. Teraz je na rade futuristické retro z nerezu. Volá sa Odyssey a šokuje minimalizmom kombinovaným s modernými technológiami.

22.12.2017 19:00
debata
„Bobber“ Odyssey si zakladá na minimalizme.... Foto: Bandit9
Bandit9 Odyssey „Bobber“ Odyssey si zakladá na minimalizme. Prakticky z neho už niet čo ubrať. Osvetlenie zabezpečujú výkonné diódy.

Toto nie je nič pre rozmaznaných chlapcov. Štýl „bobber“ vyznáva zásadu, že menej je viac. Čím viac z motorky odstránite, tým lepšie. Jedným z expertov na tieto sparťanské stroje je singapurská spoločnosť Bandit9, založená len v roku 2011. Špecializuje sa na prísne limitované série bobberov. Z každého modelu vznikne len deväť exemplárov, čím je zaručená vysoká exkluzivita.

Nerezová „kapotáž“ ukrýva všetko potrebné.... Foto: Bandit9
Bandit9 Odyssey Nerezová „kapotáž“ ukrýva všetko potrebné. Napríklad vidlicový dvojvalec alebo elektromotor. Sedlo tvorí pamäťová pena potiahnutá luxusnou talianskou kožou.

Najnovšie dielo má názov Odyssey a je asi tým najfuturistic­kejším, čo zatiaľ spoločnosť vyprodukovala. A aj najautorskejším. Predchádzajúce kreácie vychádzali totiž z čínskeho derivátu BMW R, vyrábaného pod značkou Chang-Jiang, amerických „harleyov“ alebo japonských motocyklov Yamaha či Honda. Nový Odyssey však vznikal od základu v dielňach spoločnosti. Šokuje svojím telom z nerezu, ktoré pôsobí ako monolit.

Väčšina komponentov pochádza od renomovaných... Foto: Bandit9
Bandit9 Odyssey Väčšina komponentov pochádza od renomovaných výrobcov. Kolesá Borani sú uchytené na vidlici Marzocchi a obsahujú brzdový systém Beringer.

V tomto kuse „železa“ je integrovaný mohutný trubkový rám, motor, nádrž aj sedadlo z pamäťovej peny a luxusnej talianskej kože. A potom je tu už len mohutná predná vidlica a minimalistické riadidlá či chrómové stúpačky. Redukované blatníky sú tu len pre efekt. To však neznamená, že Odyssey sa bráni novým technológiám. Vozovku osvetľuje výlučne diódami a prístrojový panel nahrádza projektorom premietajúcim údaje, vrátane tých z navigácie, na kapotáž.

Zákazník môže voliť „bublavý“ vidlicový dvojvalec s objemom 1,4 litra alebo tichý elektromotor. Dizajn totiž umožňuje skryť v ráme prakticky akúkoľvek pohonnú jednotku. Väčšina komponentov pochádza od exkluzívnych značiek. Kolesá Borani sú uchytené na vidlici Marzocchi a obsahujú brzdový systém Beringer. Tak ako doteraz, aj z Odyssey vznikne len deväť kusov. Cenu nepoznáme, ale pôjde nepochybne o poriadne drahú hračku.
Bandit9 Odyssey
Bandit9 Odyssey
+11Bandit9 Odyssey

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #motorky #Bandit9 #Bandit9 Odyssey
Články podľa značiek