Lamborghini Urus: Britom unikol cenník najrýchlejšieho SUV sveta

Talianska značka patriaca do koncernu Volkswagen nemá o klientelu núdzu. Zákazníci sa neštítia zaplatiť horibilné sumy za štandardné vozidlá ani za ich limitované edície. V prípade nového SUV Urus však bude situácia o niečo iná. Práve pre výrobu novinky zdvojnásobili v Sant'Agate výrobné kapacity. K dispozícii teda bude širšiemu spektru záujemcov.

26.12.2017 07:00
Lamborghini Urus - 2018 Foto:
Základná cena modelu s daňou je 157 800 libier, teda zaokrúhlene 179 000 eur.
debata (3)

Lamborghini prestavilo dizajn modelu Urus len nedávno a v tlačovej správe pridalo aj niekoľko technických parametrov. Vyše 5,1 metra dlhé vozidlo bude poháňať dvakrát preplňovaný štvorlitrový vidlicový osemvalec s výkonom 470 kW (650 k) a maximálnym krútiacim momentom 850 Nm. Výsledkom je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximálna rýchlosť 305 km/h. Hmotnosť Urusu je pritom 2,2 tony.

Technické údaje novinky sú pôsobivé rovnako ako dizajn založený na ostrých hranách s hexagonálnym motívom. Jednu z dôležitých informácií sme o Uruse však stále nevedeli, a to cenu. Hoci ju automobilka nezverejnila, na verejnosť sa dostal cenník britského zastúpenia značky. A z neho sa dozvedáme, aká je základná cena najrýchlejšieho SUV planéty, a koľko stoja položky príplatkovej výbavy. Vzhľadom na to, že cenník pochádza zo Spojeného kráľovstva, sumy v eurách skreslí výmenný kurz libry a výška dane z pridanej hodnoty, ktorá sa v jednotlivých štátoch rôzni.

Základná cena modelu s daňou je 157 800 libier, teda zaokrúhlene 179 000 eur. Ide však len o skutočný základ, v rámci ktorého si zákazník môže zvoliť farbu laku karosérie a dostane základný infotainment s navigáciou, hi-fi sústavu, kožené čalúnenie, multifunkčný volant a dvadsaťjedenpalcové disky kolies so striebornými brzdovými strmeňmi.

Ide o naozaj skromnú základnú výbavu, takže zaujímavejší je určite zoznam tej príplatkovej. Panoramatická strecha stojí 2 615 eur, akusticko-izolačné a teplo absorbujúce predné sklo vyjde na 2 009 eur a jedným z dvoch dizajnových balíkov si môžete exteriér vylepšiť za 1 796 eur. Keďže ide o SUV, je možné, že zákazníci budú chcieť Urus využívať aj na prepravu po mierne nespevnených vozovkách. K základnej výbave si teda môžu prikúpiť off-roadové jazdné režimy za 599 eur. Keby potrebovali aj ťažné zariadenie, v ponuke je za 1 497 eur.

V interiéri je najdrahšou položkou pokročilý 3D... Foto: Lamborghini
Lamborghini Urus - 2018 V interiéri je najdrahšou položkou pokročilý 3D audio systém Bang & Olufsen za 5 944 eur.

Ceny príplatkových dvadsaťjeden alebo dvadsaťdvapalcových diskov kolies sa pohybujú v rozmedzí od 1 889 do 4 518 eur. Za špeciálne pneumatiky na dvadsaťdvapalcové disky Pirelli P0 Corsa Tire si treba priplatiť 1 784 eur. V interiéri je najdrahšou položkou pokročilý 3D audio systém Bang & Olufsen za 5 944 eur. Za digitálne rádio si treba priplatiť 713 eur.

A napokon bezpečnostné systémy, ktoré takisto nie sú vôbec lacné. Systém poloautonómnej jazdy druhej úrovne spolu s head-up displejom stojí 5 944 eur, 360-stupňový kamerový systém je za príplatok 1 784 eur, nočné videnie stojí 2 499, balík asistenčných systémov pre jazdu mimo mesta je za 2 615 eur a balík asistenčných systémov do mestskej premávky má cenovku 1 749 eur.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cena #SUV #Lamborghini #Lamborghini Urus
Články podľa značiek