Prvá obrnená Tesla je na svete. Rýchlejší 'tank' nezoženiete

Americká spoločnosť Armormax predstavila elektromobil Tesla S so zvýšenou ochranou. Tvrdí, že ide o najrýchlejšie obrnené auto planéty. Na stovku by malo šprintovať za tri sekundy.

18.01.2018 16:00
debata (1)
Prvá pancierovaná Tesla S má brnenie decentne... Foto: Armormax
Tesla S - Armormax Prvá pancierovaná Tesla S má brnenie decentne ukryté. Aj preto by ste si ju na ulici asi nevšimli.

Na prvý pohľad by ste to neuhádli. Táto Tesla S P100D však prešla rozsiahlymi úpravami spoločnosti Armormax, ktorá sa od roku 1993 venuje dodatočnej ochrane vozidiel. Pre prvú obrnenú Teslu to znamená použitie dodatočných dielcov zo syntetických vlákien, ktoré chránia kabínu aj podvozok. Sú až o 80 % ľahšie ako oceľ. Pôvodné okná zas zamenila za vrstvené sklá odolávajúce streľbe. Hoci na hmotnosti to Tesle S pridalo 250 kg, Armormax tvrdí, že podobná úprava z ocele by znamenala na váhe 1 360 plusových kilogramov.

Namiesto ocele použila spoločnosť Armormax... Foto: Armormax
Tesla S - Armormax Namiesto ocele použila spoločnosť Armormax moderné kompozitné materiály. Aj preto váži celé brnenie aj s vrstvenými sklami len 250 kg.
To je naozaj obdivuhodné. No i tak bol vyššej hmotnosti prispôsobený podvozok a použité pneumatiky schopné jazdy aj po strate tlaku. Úpravu si objednal anonymný vlastník z Blízkeho východu. Spoločnosť, ktorá má za sebou už viac ako 9 000 pancierových prestavieb rôznych vozidiel, sa však pred jeho odovzdaním nezabudla svojou prácou pochváliť. Asi najpikantnejšie je, že upravená Tesla S je podľa výrobcu najrýchlejším pancierovaným autom planéty. Zrýchlenie z 0 na 100 km/h by totiž nemalo trvať dlhšie ako tri sekundy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tesla S #Tesla #Armormax
Články podľa značiek