Škoda Fabia: Facelift na prvej skici. Príde do Ženevy!

Je to potvrdené. Modernizovaná Fabia dorazí na marcový autosalón v Ženeve. Počítať môže s novou maskou a LED svetlami. Osud dieselu je nejasný.

18.01.2018 19:00
debata (3)
Facelift Fabie zasiahne najmä prednú časť s... Foto: Škoda-Auto
Škoda Fabia - 2018 Facelift Fabie zasiahne najmä prednú časť s novou maskou a LED reflektormi. Diódy však máme očakávať aj v zadných svetlách s novou grafikou.

Škoda Fabia je na trhu od roku 2014. To je dosť dlhý čas na to, aby podstúpila prvú zásadnejšiu modernizáciu. Aj preto, že na svete je už nová generácia Seatu Ibiza a Volkswagenu Polo, postavených na novšej platforme MQB A0. Fabia tak potrebuje opäť zaujať. Stane sa tak na marcovom autosalóne v Ženeve, kde debutuje vo vynovenom šate. Veľa o novinke automobilka ale zatiaľ neprezradila. Na premiéru upozorňuje len prvou skicou a veľmi strohou tlačovou správou.

V každom prípade prinesie Fabii facelift novú „ostrejšiu“ prednú masku a diódové svetlá. S ledkami máme po prvýkrát počítať aj vzadu. Okrem toho dostane Fabia ďalšie praktické prvky Simply Clever. O motoroch nepadlo ani slovo. Veľké zmeny sa však neočakávajú. Napokon, už vlani prepriahla Fabia na novučičký 3-valec 1,0 TSI (70, 81 kW), namiesto pôvodného agregátu 1,2 TSI. Ten by mohol mať výkon zvýšený na 85 kW.

Je tiež pravdepodobné, že z ponuky vypadne 3-valcový diesel 1,4 TDI, s ktorým koncern VW do budúcnosti neráta. Nahradiť by ho mohol 4-valec 1,6 TDI. Ak nie, potom to znamená koniec nafty v celom modelovom rade. Otázna je aj prítomnosť nového agregátu 1,5 TSI, keďže ho zatiaľ dostali len modely využívajúce novšiu architektúru MQB A0, aj to len v najvýkonnejších športových verziách, akou je napríklad Ibiza FR. Skôr to však vyzerá tak, že úsporný benzínový 4-valec zamieri až do novej generácie, plánovanej najskôr na koniec roka 2019.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #facelift #Škoda Fabia #autosalón Ženeva 2018
Články podľa značiek