Lada Vesta: Ruský sedan si trúfa na 180 koní. Vďaka Renaultu

Vesta je kľúčovým modelom ruskej Lady. Na svete je sedan, nové kombi SW a čoskoro sa chystá športový derivát Sport aj outdoorová verzia SW Cross. To však nie je koniec. Rusi plánujú ostré verzie S-Line a dokonca R.

23.01.2018 19:00
debata (19)
Lada Vesta by mala v ostrejších verziách dostať... Foto: RCI News
Lada Vesta S-Line a R - 2018 Lada Vesta by mala v ostrejších verziách dostať 17-palcové disky, rozšírené prahy, zadný spojler, ale aj grafické nálepky.
Ruský AvtoVaz plánuje ďalšie rozšírenie ponuky novej Vesty. Nie je to ešte oficiálne, ale naznačujú to informácie domácich médií, doložené snímkami prototypu, ktorý dáva už navonok najavo, že mieri k športovo založenej klientele. Ale aj to, že Lada si dala nedávno zaregistrovať na patentovom úrade názvy S-Line a R. Z fotografií je jasné, že nové deriváty počítajú so 17-palcovými diskami kolies, rozšírenými prahmi, zadným spojlerom, ale aj grafickými nálepkami.

Nemá ísť však len o hru. Vesta S-Line by mala síce disponovať známym atmosférickým motorom 1,8i, ale s výkonom zvýšeným z 90 na 110 kW. Ešte viac radosti z jazdy má ponúknuť Vesta R, ktorá si trúfa až na 132 kW. A keďže vývoj vlastného preplňovaného motora 1,4 Turbo Lada zrušila, je pravdepodobné, že využije techniku materského Renaultu. Okrem toho sa šušká aj o možnosti využiť agregát s objemom 1,6 litra z Lady Kalina NFR, ktorý ponúka rovných 100 kW.

Vyššiemu výkonu bude prispôsobená brzdová sústava a počítať môžeme aj s úpravami interiéru, napríklad čiernym čalúnením stropu, polokoženým čalúnením anatomických sedadiel, hliníkovými pedálmi či koženým volantom a hlavicou radiacej páky. Viac sa o novinkách dozvieme asi až na augustovom autosalóne v Moskve, prípadne na niektorom skoršom svetovom autosalóne, kde by mal debutovať najprv koncept blízky sériovej verzii. A teda o čosi striedmejší, než to bolo pred dvoma rokmi.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #AvtoVaz #Lada Vedsta
Články podľa značiek