Lexus LC Cabrio. Rozhodnuté. Otvorená verzia má zelenú

Lexus v súčasnosti nevyrába žiaden kabriolet. To by sa však malo do dvoch rokov zmeniť. A to vo veľkom štýle. O strechu totiž príde luxusné kupé LC. Prémiová divízia Toyoty o tom už rozhodla.

06.02.2018 16:00
debata (1)
Lexus LC debutoval predvlani ako kupé. Do dvoch... Foto: Lexus
Lexus LF-C2 Concept - 2014 Lexus LC debutoval predvlani ako kupé. Do dvoch rokov ho má doplniť kabriolet. Ten sa už vlastne predstavil v podobe konceptu LF-C2 v roku 2014.
Lexusu sa nepochybne darí. Neustále rozširuje svoj výrobný program. Len nedávno pribudla predĺžená 7-miestna verzia SUV RX a v pláne je nové malé SUV UX či elektrický nástupca hatchbacku CT. Šancu má aj nádherné kupé-SUV, predstavené zatiaľ ako koncept LF-1 Limitless. Jediné, čo Lexusu v porovnaní s prémiovou konkurenciou chýba, je kabriolet. Pritom v minulosti boli na trhu modely IS a SC so skladacou strechou a v roku 2014 dokonca Lexus ukázal koncept luxusného kabriolet LF-C2, ktorý sa však do výroby nedostal.

Posledné správy však hovoria, že sa to čoskoro zmení. A vo veľkom štýle. Automobilka totiž rozhodla, že postaví otvorený model na báze úžasného kupé Lexus LC. "Dúfam, že kabriolet vznikne už v najbližšej budúcnosti. Vieme, že takáto požiadavka na trhu luxusných automobilov existuje. Ako zakaždým, aj tentoraz skúmame možnosti. Technicky to možné je,” povedal na túto tému generálny riaditeľ Lexus International Yoshihiro Sawa. Sériový model by mal prísť do dvoch rokov, pravdepodobne opäť so skladacou strechou z pevných materiálov.

Techniku si prémiový kabriolet požičia z materského kupé. Benzínovú verziu LC 500 tak bude poháňať 4,3-litrový 8-valec (348 kW), spojený s 10-stupňovou prevodovkou a hybrid LC 500h zas sústava Multi Stage hybrid System s 3,5-litrovým 6-valcom spojeným s elektromotorom, planétovou prevodovkou a 4-stupňovým automatom. Tá dáva výsledných 264 kilowattov. To však nie je koniec evolúcie modelového radu LC. V hre je totiž ostrá verzia LC F, ktorá by mala ponúkať za pomoci preplňovaného 8-valca 4,0 twin-turbo viac ako 600 kW!
Lexus LF-C2 Concept - 2014
Lexus LF-C2 Concept - 2014
+21Lexus LF-C2 Concept - 2014

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #kabriolet #Lexus #Lexus LF-C2 #Lexus LC
Články podľa značiek