Zenvo: Dáni privezú do Ženevy nový hyperšport. Bude to hybrid?

Dánska manufaktúra Zenvo sa chystá na premiéru evolúcie svojho superšportu TS1 GT. Odohrá sa 6. marca. Očakáva sa, že výkon preplňovaného 8-valca bude atakovať 900 kW.

15.02.2018 19:00
debata
Množstvo karbónu naznačuje, že nové Zenvo bude... Foto: Zenvo
Zenvo ST1 GT Množstvo karbónu naznačuje, že nové Zenvo bude nekompromisný hyperšport.

Dánska spoločnosť Zenvo nie je tak známa ako napríklad švédsky Koenigsegg. Napriek tomu vyrába úžasné hyperšporty. A to od roku 2009, keď predstavila model ST1. Naposledy sa zviditeľnila vlani v Ženeve, kde ukázala výrazne modernizovaný model ST1 GT. Ten posielal k zadným kolesám z 5,8-litrového preplňovaného 8-valca úžasných 855 kW, čo je 1 163 koní.

To ale Dánom zjavne nestačí. Tento rok sa totiž opäť vrátia do ženevského Palexpa. Majú na to dôvod. Zenvo pripravuje ešte výkonnejšiu novinku. Veľa o nej neprezradilo, no zato láka na premiéru snímkami detailov. Už tie množstvom karbónu naznačujú, že pôjde o poriadnu šelmu. Sama spoločnosť tvrdí, že nové Zenvo má uspokojiť tých najnáročnejších.

Otázkou ostáva, či pôjde o evolúciu ST1 GT alebo úplnú novinku. Väčšiu šancu dávame prvej z možností. Ak má byť vynovené Zenvo lepšie ako to vlaňajšie, očakávať môžeme viac výkonu. Ten by mohol prekročiť hranicu 900 kilowattov. Opäť však z preplňovaného osemvalca. Vylúčená však nie je ani pomoc elektromotora. Veď hybridnú technológiu Dáni spomínali už vlani a ST1 GT bolo dokonca vyvíjané pre zástavbu potrebných komponentov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hyperšport #Zenvo #Zenvo ST1
Články podľa značiek