Lamborghini Aventador GT: Ostrá verzia zachytená v uliciach

Vlajková loď Lamborghini sa do dôchodku napriek pokročilému veku nechystá. Práve naopak. V Sant Agate pracujú na ostrej verzii s aktívnou aerodynamikou.

09.03.2018 19:00
debata
Aventador GT prejde aerodynamickými úpravami.... Foto: Lamborghini
Lamborghini Aventador GT - 2019 Aventador GT prejde aerodynamickými úpravami. Jeho predná časť má byť výrazne agresívnejšia.

Bežné auto by už pomaličky končilo svoju službu. Lenže superšport zo Sant Agata nič také v pláne nemá. Lamborghini Aventador je na trhu s jedinou modernizáciou už sedem rokov a v pláne je jeho najvýkonnejšia verzia. Mala by niesť meno GT alebo Performance a v ponuke nahradiť pôvodnú verziu SV, ktorá skončila spolu s faceliftom. Že premiéra je za rohom, naznačujú snímky testovacieho exempláru, ktorý sa s kamuflážou preháňal ulicami svojho rodného mesta.

Nešlo však ani tak o reálny test. Jazdci si jednoducho zašli na večeru a kým stihli vozidlo ukryť pod plachtu, neušla novinka pozornosti okoloidúcich. Odtiaľ už nebolo ďaleko, aby sa snímky dostali na sociálne siete. Ako vidieť, Aventador použije podobný recept ako pôvodná verzia SV. Základom je vylepšená aerodynamika. Odlišné je veľké zadné krídlo a väčší difúzor s vyššie umiestnenými koncovkami výfukov. Je pravdepodobné, že novinkou budú aktívne aerodynamické prvky.

Nie je vylúčené, že nové zadné krídlo bude... Foto: Lamborghini
Lamborghini Aventador GT - 2019 Nie je vylúčené, že nové zadné krídlo bude aktívne a poslúži aj ako aerodynamická brzda.

Očakávať tiež môžeme radikálnu diétu, ktorá pripraví posádku o množstvo komfortu a tiež vyšší výkon súčasného atmosférického 6,5-litrového 12-valca, ktorý dáva v „sériovom“ Aventadore S 544 kW. Teraz by to mohlo byť o nejakých 20 kW viac. Sedemstupňová dvojspojková prevodovka aj pohon oboch náprav zostanú. V porovnaní s pôvodným SV bude novinka agilnejšia vďaka riadenej zadnej náprave, ktorá debutovala spolu s modernizáciou Aventadoru.

Aventador GT by sa mohol predstaviť už o pár týždňov na marcovom autosalóne v Ženeve, prípadne na jeseň v Paríži. O dva roky by mal prísť na svet jeho nástupca. To už bude naozaj na čase. Ostáva dúfať, že sa nerozlúči s atmosférickým motorom, tak ako väčšina nových preplňovaných superšportov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Aventador
Články podľa značiek