Techrules Ren RS: Čínsky hyperšport bude spaľovať naftu! Ukáže sa v Ženeve

Nafta nie je po afére Dieselgate práve populárnym palivom, ale čínska spoločnosť Techrules stavia práve na nej. I keď iným spôsobom než je bežné. Jej brutálny monopost má šesť elektromotorov a dieselovú turbínu. Ide do výroby.

23.02.2018 12:00
debata (1)
Zatiaľ jediná snímka ukazuje extrémny monopost...
techrules ren rs 32 5a8bfb303213d Zatiaľ jediná snímka ukazuje extrémny monopost s dizajnom od Giorgetta Giugiara a jeho syna Fabrizia.
Spoločnosť Techrules nie je úplným nováčikom. A to ani v Európe. Ženevský autosalón navštívila už v roku 2016 s dvojicou superšportov AT96 TREV a GT96 TREV. Oba spájala pohonná sústava s troma elektromotormi a malou turbínou. Vlani na tom istom mieste poriadne pritvrdila. Superšport Techrules Ren mal už štyri elektromotory a dve plynové turbíny, schopné dobiť akumulátory za 15 minút. Kabína pritom odviezla troch pasažierov v štýle McLarenu F1. Pozitívny ohlas zabezpečil aj dizajn z dielne Giorgetta Giugiara a jeho syna Fabrizia.

Vrchol snaženia Techrules však uvidíme až tento rok. Opäť v halách Palexpa. Do Švajčiarska privezú totiž Číňania Ren RS, ktorý sa chystá na okruhy. Aj preto ide o monopost. Opäť s talianskym dizajnom a podvozkom vyladeným spoločnosťou L. M. Gianetti, ktorá má za sebou napríklad práce na Ferrari P4/5 Competizione či funkčnom koncepte Bugatti Vision Gran Turismo. Napriek futuristickým líniám má byť Ren RS veľmi blízky sériovému modelu, a to aj z pohľadu techniky. Využiť môže až šesť elektromotorov, z toho štyri na zadnej náprave. Celkový výkon sa má vyšplhať až na 930 kW (1 262 k).

Okrem akumulátorov s kapacitou skromných 28 kWh sa bude o dostatok energie starať opäť turbína, tentoraz spaľujúca naftu. Dynamické parametre však nie sú až také ohromujúce. Ren RS má na stovku šprintovať za tri sekundy a dosiahnuť maximálnu rýchlosť 330 km/h. To dnes zvládne aj „bežné“ Ferrari 488 GTB. Osemdesiatlitrová nádrž má zabezpečiť dojazd okolo 1 170 km. RS má zatiaľ len okruhovú podobu, no Techrules chystá aj variant s cestnou homologizáciou. Prezentácia v Ženeve má pritiahnuť pozornosť investorov, keďže spoločnosť plánuje výrobu viacerých modelov a vybudovanie dílerskej a servisnej siete.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #autosalón Ženeva 2018 #Techrules #Techrules Ren RS
Články podľa značiek