Subaru Viziv Tourer: Ženevský koncept môže byť budúce Legacy

Subaru privezie na marcový ženevský autosalón v poradí už šiestu štúdiu Viziv. Prvá snímka aj názov naznačujú, že by mohlo ísť o predobraz nového kombi. Do úvahy pripadá nielen Levorg, ale aj veľké Legacy a jeho zvýšená verzia Outback.

05.03.2018 19:00
debata
Jediná snímka zadného svetla a názov naznačujú,... Foto: Subaru
Subaru Viziv Tourer Concept - 2018 Jediná snímka zadného svetla a názov naznačujú, že témou štúdie Viziv Concept Tourer bude praktické kombi. V jeho útrobách by sa mohla objaviť pripravovaná plug-in hybridná sústava, ktorú Subaru vyvíja s pomocou Toyoty.

Subaru vynovilo v posledných rokoch svoje kompaktné modely. Na svete je nová Impreza aj crossover XV. V USA zas predstavilo nový 7-miestny SUV Ascent. Na rade bude teraz Forester a Legacy, keďže menší Levorg je pomerne mladým modelom. Kým nástupcu Foresteru už japonská značka naznačila štúdiou Viziv Future v roku 2014, okolo Legacy a jeho outdoorovej verzie Outback bolo zatiaľ ticho.

Zmení sa to pravdepodobne v marci v Ženeve, pre ktorú má Subaru pripravený v poradí už šiesty, zatiaľ tajomný, koncept Viziv. Tentoraz s prívlastkom Tourer. To je jasný náznak nového kombi. A práve Legacy je horúcim kandidátom na generačnú výmenu. Takže čo iné by to malo byť? Zatiaľ si musíme vystačiť s jedinou snímkou zadného svetla, ktorá naznačuje pomerne veľký dizajnový posun v pokojných vodách konzervatívnej japonskej značky.

Je tiež veľmi pravdepodobné, že štúdia bude prezentovať nový plug-in hybridný pohon, na ktorom spolupracuje Subaru s Toyotou. Tá poskytne elektrické komponenty z Priusu PHV, ako elektromotor, prevodovku či batérie. Subaru ich ale skombinuje s vlastným benzínovým motorom Boxer a pohonom oboch náprav. Na viac informácií si budeme musieť počkať do 6. marca, keď otvorí brány ženevské Palexpo.
debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Subaru #Subaru VIZIV #autosalón Ženeva 2018 #Subaru VIZIV Tourer
Články podľa značiek