Rolls-Royce Cullinan: Príplatkové sedadlá nemajú obdobu

Prvé SUV Rolls-Royce už klope na dvere. Automobilka z Goodwoodu tak zintenzívňuje informácie. Tá najnovšia sa týka príplatkového prvku, ktorý by inak ani nestál za reč. Lenže aristokratický Cullinan nebude v ničom obyčajný. Má byť z inej galaxie.

06.03.2018 16:00
debata
Výsuvné sedadlá Viewing Suite aj s piknikovým... Foto: Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan - 2019 Výsuvné sedadlá Viewing Suite aj s piknikovým stolíkom sú integrované do spodnej časti dvojdielneho veka batožinového priestoru. Ich spracovanie je rovnako dôkladné ako spracovanie celého interiéru.

O novom Cullinane toho už vieme pomerne veľa. Napokon, Rolls-Royce o svojom prvom SUV, ktoré nemá byť SUV v pravom zmysle slova, informuje takmer tri roky. Takže nie je tajomstvom, že platformu Architecture of Luxury aj obrovský dvakrát preplňovaný 12-valec s ikonickým objemom 6,75 litra a výkonom 420 kW si požičia z Phantomu ôsmej generácie. Teraz ale aristokratická britská značka odhaľuje ďalšie tajomstvá. Netýkajú sa však kľúčových vlastností či dizajnu. Rolls-Royce upriamuje pozornosť na netradičný prvok z individuali­začného programu Bespoke. Čosi, čo by pri bežnom aute hádam ani nestálo za reč.

Podľa šéfa automobilky Torstena Müllera-Ötvösa... Foto: Rolls-Royce Cullinan
Rolls-Royce Cullinan - 2019 Podľa šéfa automobilky Torstena Müllera-Ötvösa to budú kreslá s najkrajším výhľadom na svete.
Lenže Cullinan má byť vrcholom luxusu a remeselnej zručnosti, takže jeho dokonalosť najlepšie dokumentujú práve detaily. Hovoríme o príplatkových výsuvných sedadlách Viewing Suite, ktoré sú skryté v spodnej časti deleného zadného veka. Na čo je to dobré? Na rybačku, piknik či oddych kdesi na krásnej vyhliadke. Sedadlá vyvinula priamo automobilka a venovala im rovnakú pozornosť ako každej časti auta. Dvojica „kresiel“ je čalúnená rovnakou kožou ako interiér. „Ich krása spočíva v tom, ako prirodzene sa zameriavajú na tie najmenšie detaily. Sú to kreslá s najlepším výhľadom na svete,“ hovorí Torsten Müller-Ötvös, šéf automobilky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rolls-Royce #Rolls-Royce Cullinan
Články podľa značiek