VW T-Roc: Otvorený crossover dostal zelenú

A je to tu. Vo Volkswagene sa asi lámu ľady. Konzervatívny výrobca privedie na svet SUV-kabriolet na báze nového T-Rocu. Napokon plátennú strechu mal už koncept T-Breeze, ktorý sériovej novinke predchádzal.

02.03.2018 19:00
debata
Otvorený T-Roc počíta s plátennou strechou. V... Foto: Volkswagen
VW T-Roc Cabriolet - 2019 Otvorený T-Roc počíta s plátennou strechou. V ponuke automobilky v podstate nahradí nie príliš úspešný kabriolet Eos.

Nový crossover T-Roc sa Volkswagenu vydaril. Do konzervatívnych vôd nemeckej značky priniesol dvojfarebným lakovaním karosérie a novým dizajnom prednej masky predsa len aký-taký čerstvý vietor. Úspech na seba nedal dlho čakať. Automobilka má len pár mesiacov po spustení predaja na stole viac ako 40 000 objednávok. Lenže tam to nekončí. Vo Wolfsburgu potvrdili, že T-Roc príde na trh aj v otvorenej verzii. To je naozaj výnimočné, pretože SUV bez strechy len tak ľahko nenájdete.

Sériovému modelu predchádzal koncept T-Cross... Foto: Volkswagen
VW T-Roc Cabriolet - 2019 Sériovému modelu predchádzal koncept T-Cross Breeze z roku 2016.

Jeho jediným súperom bude prémiový Range Rover Evoque Convertible. Na druhej strane nie je tento krok až taký prekvapujúci. Ak si spomeniete, predskokanom T-Rocu bol koncept T-Breeze, predstavený na ženevskom autosalóne roku 2016. A nešlo o nič iné ako o T-Roc s dvojdverovou karosériou a so sklápateľnou plátennou strechou. Takže s týmto variantom počítal Volkswagen hneď od začiatku. Málokto však veril, že ho privedie až na montážne linky.

Stane sa tak čoskoro, i keď otvorený T-Roc v Ženeve pravdepodobne ešte neuvidíme. Výrobu zabezpečí montážny závod v Osnabrücku, do ktorého rozvoja investovala automobilka len nedávno 80 miliónov eur. T-Roc kabriolet doplní rodinu dvadsiatich SUV a crossoverov, ktoré chce mať Volkswagen na trhu ešte do konca tohto desaťročia. Predpokladá totiž, že táto trieda bude predstavovať až 40 % z jeho celkových predajov. Potvrdzuje to nielen úspech T-Rocu, ale aj Tiguanu, ktorý sa už stihol prebojovať do desiatky európskych bestsellerov.
VW T-Cross Breeze Concept - 2016
VW T-Cross Breeze Concept - 2016
+18VW T-Cross Breeze Concept - 2016

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Volkswagen #VW #VW T-Roc
Články podľa značiek