Škoda predstavuje koncept kolobežky. Ako ďalší prvok Simply Clever

Škoda má v stánku v Ženeve poriadne rušno. A okrem viacerých ohlásených automobilových premiér predstavuje aj čosi, čo s autami príliš nesúvisí – riešenie „prvej a poslednej míle“.

12.03.2018 12:00
debata (3)
Kolobežka Škody je vyrobená z hliníkovej... Foto: Škoda-Auto
Škoda - kolobežka Kolobežka Škody je vyrobená z hliníkovej zliatiny. Váži iba päť kilogramov, pritom je jej nosnosť 100 kg.

Hlavnými hviezdami Škody v Ženeve sú koncept Vision X, modernizovaná Fabia či luxusná Škoda Kodiaq Laurin & Klement. To však nie je všetko. Česká značka si pripravila ešte jeden koncept, i keď ten nemá motor. Zato je nádejnou novinkou v zozname populárnych prvkov Simply Clever. Je ním kolobežka s patentovaným skladacím systémom, ktorá má riešiť mobilitu takzvanej „prvej a poslednej míle“. Teda dopravu k zaparkovanému autu a odtiaľ ku konečnému cieľu.

V zloženom stave sa kolobežka ľahko zmestí nad... Foto: Škoda-Auto
Škoda - kolobežka V zloženom stave sa kolobežka ľahko zmestí nad rezervné koleso bez toho, aby zaberala miesto v batožinovom priestore. Určená je pre Škodu Octavia a Škodu Superb.

V zloženom stave meria kolobežka 41 centimetrov na šírku a 48 na dĺžku. Takže sa zmestí pod podlahu batožinového priestoru nad náhradné koleso, vedľa kľúča, zdviháka, servisného boxu a súpravy náhradných žiaroviek. Určená je pre modely Octavia a Superb. Vyrobená je z hliníkovej zliatiny, takže váži iba päť kilogramov. Pritom je jej nosnosť dvadsaťkrát vyššia. Pogumované rukoväte umožňujú bezpečné ovládanie.

Kvalitné guľôčkové ložiská a kolesá z polyuretánu majú zaručiť pohodlnú jazdu. Čierno-zelené sfarbenie ladí s farbami Škody, a aby sa nezabudlo, že ide o koncept, dizajnéri pridali aj pár kryštalických prvkov, typických pre štúdie, ale aj sériové modely z Mladej Boleslavi. Nejde pritom len o výstrel do tmy. Kolobežku plánuje Škoda ponúknuť vo svojom katalógu príslušenstva už v druhej polovici roka. Cena zatiaľ oznámená nebola.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda-Auto #kolobežka
Články podľa značiek