Citroën končí s názvom Picasso. Nahradí ho SpaceTourer

Citroën C4 Picasso a Grand C4 Picasso končia. Ale nebojte sa. Populárne MPV v ponuke ostávajú. Prívlastok zo sveta výtvarného umenia však zamenia za názov SpaceTourer.

12.03.2018 19:00
debata
Prívlastok Picasso, ktorý používal Citroën od... Foto: Citroën
Citroën - logo Picasso Prívlastok Picasso, ktorý používal Citroën od roku 1998 s príchodom jednopriestorovej Xsary, v novej nomenklatúre značky definitívne končí.

Citroën má tento rok v Ženeve rušno. Predstavuje vynovený C4 Cactus a tiež úplne nové Berlingo. K tomu však pribalil ešte jednu nenápadnú premiéru. Týka sa populárnych MPV C4 Picasso a Grand C4 Picasso. Okrem očakávaného faceliftu, nového motora 1,5 BlueHDi a nového 8-stupňového automatu podstúpili nový krst. Z názvu sa vytratí meno legendárneho španielskeho maliara Pabla Picassa.

Toto označenie pritom automobilka používala od roku 1996 spolu s príchodom Xsary Picasso. Neskôr ho Citroën použil na dve generácie C4 Picasso, ale aj na menšie MPV C3 Picasso. Práva získal priamo od syna Clauda. Dôvodom zmeny môže byť koniec dohody alebo jednoducho názor, že modernizované verzie MPV by mali lepšie zapadnúť do súčasnej nomenklatúry značky.

Prívlastok Picasso preto zamení automobilka za SpaceTourer, známy z osobnej verzie nového Jumpy. Na svet tak prichádza C4 SpaceTourer a Grand C4 SpaceTourer.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Citroen #Citroën C4 Picasso #SpaceTourer
Články podľa značiek