Toyota RAV4: Piata generácia ešte tento mesiac v New Yorku!

Toyota pripravuje druhú tohtoročnú premiéru. Odohrá sa však za Atlantikom. S dieselom opäť nepočíta. S dvoma hybridmi asi áno.

19.03.2018 19:00
debata (2)
Toto je zatiaľ jediná oficiálna snímka. No... Foto: Toyota
Toyota RAV4 - 2018 Toto je zatiaľ jediná oficiálna snímka. No vyzerá to tak, že podľa vzoru crossoveru C-HR ponúkne aj RAV4 viac emócií ako v minulosti.
Toyota má plodný rok. Pred pár dňami v Ženeve predstavila tretiu generáciu Aurisu a tiež koncept GT Supra Racing, ktorý predznamenáva skorú reinkarnáciu kultového kupé z osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Lenže ešte predtým nás čaká oveľa významnejšia novinka. Ukáže sa už o pár dní na autosalóne v New Yorku a nepôjde o nič menšie ako piatu generáciu kultového SUV RAV4 – modelu, ktorý v roku 1994 stvoril celý nový segment trhu.

Odvtedy prišli na trh štyri generácie, tá posledná v roku 2013. Facelift absolvovala pred dvoma rokmi a to aj s radikálnou zmenou pohonu. Diesel nahradila hybridná verzia. A tak by to malo ostať aj do budúcna. O novinke veľa nevieme. Vystačiť si musíme s jedinou snímkou siluety. Tá naznačuje dynamickejší dizajn. To, že Toyota dokáže ponúknuť viac emócii ako v minulosti, napokon dokázala pri crossoveri C-HR, ale aj pri novom Aurise.

Technické informácie ostávajú tajomstvom. Otázne je, či využije novú modulárnu platformu TNGA z Aurisu a C-HR, alebo skôr prémiové základy Lexusu NX s platformou New MC. Druhá možnosť sa zdá logickejšia, hoci TNGA je natoľko modulárna, že na nej Toyota postavila v USA aj veľký sedan Avalon. Určite však nedostane naftový motor. Skôr dve verzie hybridov. A to buď s pohonom predných kolies, alebo pohonom oboch náprav systémom E-Four.

Toyota RAV 4 iste neminú ani technologické novinky v podobe dvojlitrového benzínového 4-valca Dynamic Force, prevodovky Direct Shift-CVT a tiež asistenčné systémy rozšíreného bezpečnostného balíka Toyota Safety Sense Plus. Špekulovať však nemá význam. Premiéra je naplánovaná už na 28. marca.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Toyota #Toyota RAV4 #autosalón New York 2018
Články podľa značiek