Audi e-tron GT: Konkurent pre Teslu S na prvej skici

Elektrická ofenzíva koncernu VW pomaly štartuje. Chýbať v nej nebude ani Audi. Po SUV e-tron plánuje luxusné 4-dverové GT. Síce si naň počkáme ešte dva roky, ale zato si môžeme už dnes urobiť približnú predstavu o jeho tvaroch.

20.03.2018 19:00
debata (1)
Prvá oficiálna skica ukazuje dynamicky... Foto: Audi
Audi e-tron GT - skica Prvá oficiálna skica ukazuje dynamicky tvarované 4-dverové GT, ktoré zaútočí na zavedenú luxusnú Teslu S.

Len pred pár dňami v Ženeve ukázalo Audi prototyp svojho prvého elektromobilu e-tron Quattro. Bol jedným z 250 predpro­dukčných exemplárov, ktoré najazdili viac ako päť miliónov testovacích kilometrov a na cestách v rôznych podmienkach strávili cez 85 000 hodín. Výroba je teda za rohom. Lenže pri elektrickom SUV, ktoré si to chce na trhu rozdať s Teslou X, to neskončí. Nasledovať bude luxusné e-tron GT, teda čosi ako 4-dverové kupé, ktoré dorazí k prvým zákazníkom v roku 2020.

Audi na to upozornilo prvou skicou pripravovanej luxusnej novinky a informáciou, že bude ponúkať výnimočnú dynamiku. Niet pochýb, že chce získať skalp Tesly S, ktorá zatiaľ kraľuje na trhu prémiových elektromobilov bez konkurencie. E-tron GT má stáť na elektrickej platforme J1, ktorá bude väčšia ako MEB pre mainstreamový VW I.D. a ktorá je výsledkom spolupráce Audi s Porsche. To zas na nej ponúkne sériový Mission E a neskôr crossover Mission E Cross Turismo.

Okrem toho Audi pripravuje masívnu elektrifikáciu nových modelov. Jednoducho, každé nové Audi bude ponúkať aj hybridnú alebo plug-in hybridnú verziu. Do roku 2025 by mal mať koncern VW na trhu dvadsať čisto elektrických modelov a vyrábať ich milión ročne. Vrátane modelov Škody či Seatu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Audi #Audi e-tron
Články podľa značiek