Bentley Bentayga má senzor odtlačkov. S používaním auta však nemá nič spoločné

Do luxusných áut mieria tie najnovšie technológie. Výnimkou nie je ani aristokratické SUV Bentley Bentayga. Ako prvé na svete dostane senzor na čítanie odtlačku prstov. Čosi, čo poznáme napríklad zo sveta smartfónov.

05.04.2018 16:00
debata (1)
Malý trezor umiestnený v boxe medzi prednými... Foto: Bentley
Bentley Bentayga - senzor odtlačkov Malý trezor umiestnený v boxe medzi prednými sedadlami bude možné zabezpečiť zámkou reagujúcou len na jedinečný odtlačok prsta.

Možno by sa mohlo zdať, že nová čítačka odtlačkov je ako stvorená na to, aby nahradila klasické kľúče a sprístupnila vozidlo po tom, čo sa jeho majiteľ alebo jeden z užívateľov dotkne senzora. Prípadne by mohol majiteľ podobným spôsobom svoje hriešne drahé auto naštartovať. Tak to však nie je. Novinka sa objaví na zozname príplatkov divízie Mulliner, ktorá stojí za množstvom špecifických a najmä poriadne „mastných“ doplnkov. Nevynímajúc Bentaygu vybavenú rybárskym náčiním.

Po priložení prsta senzor identifikuje... Foto: Bentley
Bentley Bentayga - senzor odtlačkov Po priložení prsta senzor identifikuje oprávnenú osobu a trezor sprístupní. Je to komfortnejšie ako používať kľúč.
Senzor odtlačkov použije pre zabezpečenie schránky, akéhosi trezoru, ktorý sa nachádza v boxe medzi prednými sedadlami. Sem si bude môcť majiteľ odložiť drahé cennosti, napríklad hodinky, šperky alebo aj peniaze či doklady. Otvorí sa len jemu, a to po prečítaní jedinečného odtlačku prsta. Je to komfortnejšie riešenie, ako zamykať box kľúčom. Bohatým vlastníkom luxusného SUV, ktorí so sebou často nosia drahé veci, príde táto „vychytávka“ iste vhod. Cenu zatiaľ nepoznáme.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bentley #Bentley Bentayga #Mulliner
Články podľa značiek