Lada 4x4: ‘Niva‘ dostala maskáče. A priamo od výrobcu!

Nesmrteľná Lada Niva, teraz pod označením 4x4, nie a nie ísť do dôchodku. Ruská automobilka dokonca rozširuje ponuku o verziu Luxe s vojenskou kamuflážou.

13.04.2018 19:00
debata (4)
Doteraz ste si mohli takéto sfarbenie Lady 4x4... Foto: AvtoVaz
Lada Niva 4x4 - nový lak Doteraz ste si mohli takéto sfarbenie Lady 4x4 objednať len u úpravcov. Teraz vzniká maskáčová Niva priamo na linkách AutoVazu.

Niva sa svetu predstavila v roku 1977 a dodnes sa napriek mnohým inováciám a novému názvu Lada 4×4, príliš nezmenila. O jej nástupcovi sa síce hovorí už roky, ale termín premiéry je stále v nedohľadne. Ruský AvtoVaz sa tak snaží pritiahnuť pozornosť zákazníkov k súčasnej verzii, a to pomocou ponuky limitovaných edícií či príslušenstva. Napríklad verziou Urban alebo vlaňajšou výročnou 40 Anniversary. A teraz pridáva ďalšie lákadlo.

Nejde o módne polepy, ale postupné lakovanie... Foto: AvtoVaz
Lada Niva 4x4 - nový lak Nejde o módne polepy, ale postupné lakovanie troma farbami pomocou šablón. Umožňuje to nová linka, ktorá rozšírila paletu dostupných odtieňov.

Nivu si v úrovni Luxe s trojdverovou karosériou môžete v Rusku objednať vo vojenských farbách. „Maskáčová“ kamufláž je vytvorená postupným nanášaním troch farieb laku a s pomocou šablón. Nejde teda o módne polepy. Doteraz bola táto možnosť vyhradená len výročnej edícii. Presunutie montáže trojdverovej Nivy na novú výrobnú linku, ktorá už pracuje podľa štandardov materskej aliancie Renault-Nissan, však umožnilo rozšíriť paletu farieb aj pre bežné verzie.

Armádny imidž dotvárajú matné hliníkové disky kolies. Pod kapotou sa ale žiadne zmeny neudiali. Aj maskáčovú Nivu poháňa naďalej benzínový 4-valec 1,7i. Ruskí zákazníci si za tento vojenský odev priplatia 29 000 rubľov, teda asi 370 eur. Celá Niva s takýmto lakom ich vyjde na 6 900 eur a s klimatizáciou na 7 190 eur. To neznie naozaj zle na auto s permanentným pohonom oboch náprav a vskutku neprehliadnuteľným vzhľadom.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Lada #Lada Niva #Lada 4x4
Články podľa značiek