Volvo S90 Ambience: Toto je švédsky hyperluxus pre Čínu

Zdá sa, že trojmiestne Volvo S90 Ecellence, kde je všetok luxus smerovaný k cestujúcemu na pravom zadnom sedadle, Číňanom nestačí. Volvo má pre nich ďalšiu vychytávku v podobe konceptu S90 Ambience. A netají, že sa chystá na výrobné linky.

03.05.2018 12:00
debata (3)
Koncept S90 Ambience posúva komfort... Foto: Volvo
Volvo S90 Ambience Concept - 2018 Koncept S90 Ambience posúva komfort najluxusnejšej verzie S90 Excellence opäť vyššie. Kabína mení atmosféru pomocou obrazu, hudby a vône.

Volvo síce autosalónom príliš neholduje, ale v Pekingu či Šanghaji nikdy nechýba. Má na to dobrý dôvod. Vlani predalo v Číne po prvýkrát v histórii viac ako 100 000 vozidiel. A navyše má čínskeho vlastníka. Takže neprekvapí, že na tamojšej motoršou sa snaží pritiahnuť pozornosť. Tentoraz sa zameralo na skutočne solventných zákazníkov. Tých, ktorým nestačí ani luxusná 3-miestna verzia Volva Excellenece. Tá poskytuje maximálny komfort cestujúcemu na pravom zadnom plne nastaviteľnom sedadle. Namiesto sedadla spolujazdca „tróni“ konzola, slúžiaca ako opierka na nohy, stolík či držiak notebooku alebo obrazovky.

Na výber je celkom sedem vizuálnych motívov... Foto: Volvo
Volvo S90 Ambience Concept - 2018 Na výber je celkom sedem vizuálnych motívov synchronizovaných s hudbou a štyrmi odlišnými vôňami.

Ťažko si predstaviť, že by mohlo Volvo ponúknuť ešte viac. A predsa, v Pekingu predstavuje vo forme konceptu ďalší „level“ luxusu – Volvo S90 Ambience. To síce vychádza z verzie Excellence ale pridáva systém na zmenu atmosféry. Tajomstvo sa skrýva v strope s projekciou. Cestujúci si môže prispôsobiť atmosféru vozidla pomocou aplikácie pre smartfóny a vybrať si jeden zo siedmich vizuálnych motívov synchronizovaných so zvukom a vôňou.

Všetko možno ovládať pomocou mobilnej aplikácie. Foto: Volvo
Volvo S90 Ambience Concept - 2018 Všetko možno ovládať pomocou mobilnej aplikácie.

„Koncept Ambience prináša úplne novú úroveň luxusu, pretože presahuje iba číry výber materiálov a vytvára vozidlo, ktoré je spojené s vašimi zmyslami,“ uviedol Robin Page, viceprezident Volva pre dizajn interiéru vozidiel. Na výber je napríklad polárna žiara (Northern Lights), škandinávsky les (Scandinavian Forest), labutie jazero (Swan Lake), súostrovie (Archipelago) či dážď (Rain) – každý z motívov ponúka inú náladu a charakter, od relaxačného až po povzbudzujúci.

Nechýba ani nočný motív „Nocturnal“, ktorý navodí náladu na oddych, alebo motív voľnosti „Freedom“, ktorý dodáva sviežosť a povznášajúcu energiu. Prostredníctvom aparatúry Bowers and Wilkins je v kabíne prehrávaný zvuk synchronizovaný s vizuálnym motívom. Jeho súčasťou sú aj výškové reproduktory v opierke hlavy. Každý atmosféra je pritom spojená s jednou zo štyroch špeciálnych vôní, „namiešaných“ spoločnosťou Byredo. Vôňa sa začne uvoľňovať súčasne so zvukom z portálu v stredovej konzole.

Volvo netají, že hoci S90 Ambience uvádza ako koncept, má ambíciu dostať ho na výrobné linky vo forme príplatku sériového S90 Excellence. A to v Číne, ktorá je najväčším trhom pre celý modelový rad S90.
Volvo S90 Ambience Concept - 2018
Volvo S90 Ambience Concept - 2018
+12Volvo S90 Ambience Concept - 2018

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Volvo #Volvo S90 #Volvo S90 Excellence #autosalón Peking 2018 #Volvo S90 Ambience
Články podľa značiek