Škoda Karoq Cabriolet? Jedna sa už rodí

Nové menšie SUV Škody sa pod rukami mladých „tunerov“ zo „škodováckeho“ učilišťa mení na nepoznanie. Príde o strechu, podobne ako Range Rover Evoque.

09.05.2018 16:00
debata
Karoq Cabriolet je zatiaľ vo fáze úprav.... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi Karoq Cabriolet je zatiaľ vo fáze úprav. Prišiel o strechu a má upravený rám čelného okna či zadnú časť s kapotou batožinového priestoru.

Od roku 2014 sa mladí učni zo strojárskeho učilišťa v Mladej Boleslavi zúčastňujú na projekte Azubi. Cieľom je vytvoriť špeciálne upravené auto. Tak vznikli solitéry ako Škoda CityJet na báze Citigo, pikap Funstar z Fabie, ale aj kupé Atero postavené na platforme Rapidu Spaceback. A tento rok to nebude inak. Tím 23 študentov sa pod krídlami boleslavského výrobcu pustil už v októbri do príprav. Najprv sa riešil koncept. V hre bola napríklad Octavia Supersport a Kodiaq pikap, no nakoniec padla voľba na atypický kabriolet odvodený z nového Karoqu. Iste nie náhodou, práve toto SUV je najnovším prírastkom výrobného programu.

Zaujímavé je, že napriek zvolenému typu... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi Zaujímavé je, že napriek zvolenému typu karosérie ostali Karoqu dva páry dverí. Študenti tak budú musieť poriadne zapracovať na tuhosti podvozka.

Karoq 1,5 TSI Evo s nenalakovanou karosériou dostal tím k dispozícii koncom vlaňajšieho roka. A potom sa začalo rezanie strechy. Každú fázu však museli a musia študenti konzultovať so zástupcami automobilky, aby pochopili vývojové procesy. Okrem toho podstúpil Karoq úpravu rámu čelného okna aj zadnej časti, ktorá kryje batožinový priestor. Zaujímavé je, že Karoqu ostalo všetkých štvoro dverí, ale tiež to, že nebude mať strechu. Je to dané tým, že bude len showcarom, hoci plne pojazdným. Študenti si budú musieť ešte poradiť s riešením uchytenia bezpečnostných pásov, keďže karoséria nemá stredové stĺpiky.

Aj pohľad do interiéru naznačuje, že študenti... Foto: Škoda-Auto
Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi Aj pohľad do interiéru naznačuje, že študenti majú pred sebou ešte veľa práce.
Upravený Karoq nemá zatiaľ meno a je na ňom ešte veľa práce. Vystačiť si tak musíme so snímkami rozpracovaného modelu, ktorý však už navštívil lakovňu. Zaujať chce červenou farbou. Chýbajú ešte nárazníky, ktoré budú odlišné od sériového modelu. Veď ten zadný má hostiť až štyri koncovky výfukov. Dokončiť treba aj interiér, najmä čalúnenie sedadiel. Lenže boleslavská škola nemá odbor čalúnnik, a tak sa o poťahy postará externá spoločnosť. Finálny vzhľad získa nový SUV-kabriolet po montáži špecifických diskov kolies. Tie na snímkach sú zatiaľ sériové. Hotové dielo uvidíme ešte tento mesiac.
Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi
Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi
+8Škoda Karoq Cabriolet - projekt Azubi

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #kabriolet #Škoda-Auto #Škoda Karoq #Azubi
Články podľa značiek