Kia Proceed: Atraktívny shooting brake zo Žiliny už testujú

Znížené kombi na základe Ceedu bude vyrábané v Žiline. Testy prototypov sú už v plnom prúde. A chýbať nebude ani vrcholová verzia GT.

10.07.2018 18:00
debata
Vývoj kórejského shooting braku je vo finálnom... Foto: Kia
Kia Proceed - prototypy 2018 Vývoj kórejského shooting braku je vo finálnom štádiu. Ako naznačujú snímky testovacích prototypov, dostane aj vrcholovú verziu GT. Pravdepodobne s motorom 1,6 T-GDI.

Tretia generácia Kie Ceed má už svoju premiéru dávno za sebou. A to nielen 5-dverový hatchback. Do Ženevy totiž kórejská značka priviezla aj verziu kombi s tradičným prívlastkom Sportswagon (SW). Už dlhšie sa však šušká, že v hre sú ďalšie karosárske verzie. Pritom je jasné, že trojdverový Pro_ceed nástupcu nedostane. Dôvodom je malý záujem. Čo to teda môže byť? To naznačila Kia už vlani na jeseň frankfurtským konceptom Proceed.

Novinka bude po hatchbacku a kombi tretím... Foto: Kia
Kia Proceed - prototypy 2018 Novinka bude po hatchbacku a kombi tretím karosárskym variantom Ceedu. Pribudnú však ešte ďalšie dve.

Jednoducho na svet sa chystá atraktívny shooting brake, teda športové kombi. A do premiéry nemá ďaleko. Ukázať by sa mohlo už na jeseň v Paríži. Vývoj je teda vo finálnom štádiu, čo naznačujú snímky testovacích prototypov, dokonca vrcholovej verzie Proceed GT. Bude to tak trochu odpoveď na konkurenčný Hyundai i30 Fastback. Aj keď nie úplná. Športovejší strih zabezpečí znížená strecha. Ako vidieť bezrámové okná proceed nedostane.

Motory si Proceed požičia zo Ceedu. Čo znamená 4-valec 1,4 MPI (74 kW), preplňovaný 3-valec 1,0 T-GDI (88 kW), 4-valec 1,4 T-GDI (103 kW) a tiež 4-valcový diesel 1,6 CRDi (85, 100 kW). Vrcholom pre GT sa stane preplňovaný agregát 1,6 T-GDI (147 kW). Lenže Proceed dostane aj ďalších dvoch súrodencov. Paleta modelov rodiny Ceed sa tak rozrastie na päť. Pritom nemá ísť o kabriolet, 3-dverové kupé ani fastback či crossover. Kia nás tak necháva tápať. Mohlo by však ísť o sedan odvodený z Kie Forte, ktorá nie je u nás v ponuke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kia #Kia Ceed #Kia Proceed
Články podľa značiek