Pes v aute? Land Rover má elegantné riešenie. Aj sprchu!

Preprava psa v aute nie je idylka. Skôr naopak. Autá nie sú pre psy a psy zas vhodnými pasažiermi pre autá. Britský Land Rover má však riešenie, ako majiteľom štvornohých miláčikov pomôcť. Špeciálna súprava je vhodná pre všetky jeho modely. Vrátane luxusných Range Roverov.

03.09.2018 16:00
debata
Briti našli riešenie, ako cestovať v aute so... Foto: Land Rover
Land Rover - súprava pre psov Briti našli riešenie, ako cestovať v aute so psom bezpečne aj komfortne. A pritom neznečistiť interiér kufra.

Psy by mali byť v aute podľa vyhlášky prepravované podobne ako pasažieri. V žiadnom prípade nesmú počas jazdy len tak voľne ležať na sedadle. Často na prednom, ako to bežne vídať. Pre menšie plemená sú určené postroje, ktoré sa upnú do zámkov bezpečnostných pásov, alebo menšie prepravky, ktoré možno umiestniť do batožinového priestoru. Väčšie psy by mali byť v kufri oddelené od priestoru pre cestujúcich mrežou. Je to dobré riešenie pre posádku aj samotné zvieratá.

Rampa s nosnosťou 85 kg je veľkou pomocou pre... Foto: Land Rover
Land Rover - súprava pre psov Rampa s nosnosťou 85 kg je veľkou pomocou pre majiteľov veľkých plemien.

Stále to však nie je dokonalé, pretože napríklad taký pĺznuci alebo mokrý pes v aute znamená aj problém s hygienou. S komplexným riešením preto prichádza britský Land Rover. Svojim zákazníkom ponúkne súpravu určenú na prepravu psov. Jednotlivé komponenty však možno kupovať aj samostatne. Pre menšie plemená možno využiť vyberateľnú prepravku. Tie väčšie zas oddeliť od interiéru výklopnou mrežou. Hygienu zas zabezpečí ľahko umývateľná rohož, ktorá pokrýva aj bočné steny kufra a tiež chráni zadnú stranu operadiel.

Čerešničkou na torte je táto prenosná sprcha.... Foto: Land Rover
Land Rover - súprava pre psov Čerešničkou na torte je táto prenosná sprcha. Má objem 6,5 litra a zabezpečí plynulý tok vody počas piatich minút.

Obloženie batožinového priestoru zamedzí jeho znečisteniu srsťou, blatom, ale aj poškriabaniu. Nastupovanie a vystupovanie zas výrazne uľahčí rozkladateľná hliníková rampa s nosnosťou 85 kg. Majitelia veľkých a ťažkých psov dobre vedia, aká veľká je to pomoc. Samozrejme, nechýbajú ani misky na krmivo a vodu s protišmykovou úpravou. No skutočnou čerešničkou na torte je až prenosná sprcha v podobe malého kufríka v dizajne značkovej batožiny. Obsahuje 6,5 litra vody, čo zabezpečí jej plynulý tok počas piatich minút. To by malo stačiť aspoň na očistenie tej najväčšej špiny po prechádzke v blate a kalužiach.

Spomínané doplnky sú vhodné pre všetky modely značky Land Rover vrátane luxusných Range Roverov.

Land Rover - súprava pre psov
Land Rover - súprava pre psov
+17Land Rover - súprava pre psov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #psy #Land Rover
Články podľa značiek