Škoda Vision RS: Parížsky koncept odhaľuje interiér. Je plný skla a karbónu

Nástupca Rapidu sa blíži. Jeho predskokan, štúdia Škoda Vision RS, ktorá sa ukáže v Paríži, teraz na skiciach odhaľuje dizajn kabíny. Je dosť divoký.

07.09.2018 19:00
debata
Škoda Vision RS Concept predstaví nástupcu... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision RS Concept - 2018 Škoda Vision RS Concept predstaví nástupcu Rapidu v ostrej podobe.

Škoda nám už ukázala skice exteriéru pripravovaného parížskeho konceptu Vision RS, ktorý nie je ničím iným ako avízom príchodu novej generácie Rapidu. Ten zmení názov, pravdepodobne na Škoda Spaceback, keďže verzia liftback odíde do minulosti a modelový rad bude tvoriť len úspešnejší 5-dverový hatchback. Rázvorom náprav a celkovým formátom sa vďaka platforme MQB dotiahne takmer na úroveň Volkswagenu Golf a Octavie. To všetko už vieme. Teraz nás však mladoboleslavská automobilka nechala nazrieť do interiéru. Aspoň dvojicou skíc. A ten rezonuje so športovým espritom konceptu.

Interiér štúdie Vision RS má výrazne športový... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision RS - 2018 Interiér štúdie Vision RS má výrazne športový strih. Všimnite si trojramenný volant, pútka na dverách či sedadlá s integrovanými opierkami hláv.

Dizajn prináša do kabíny nové prvky. Vidíme napríklad úplne odlišný volant a palubnú dosku, ktorá svojimi kontúrami kopíruje prednú masku. Dynamiku naznačujú sedadlá s integrovanými opierkami hláv, samostatné zadné sedadlá, pútka namiesto kľučiek dverí a množstvo karbónu. Tomu robí spoločnosť ručne brúsený krištáľ od spoločnosti Lasvit. Ambientné osvetlenie „palubovky“ je navyše zladené s grafikou displejov. Jedného v úlohe prístrojového panelu a druhého vo funkcii multimediálneho rozhrania. Škoda nezabudla ani na tradičné prvky Simply Clever, ako odkladacie schránky s gumičkami vo dverách.

Športový akcent je zrejmý aj z individuálnych... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision RS - 2018 Športový akcent je zrejmý aj z individuálnych zadných sedadiel. Tie sa ale do výroby iste nedostanú.
Automobilka zároveň pripomína, že interiér je vyrobený z recyklovaných materiálov, napríklad polyesteru a „vegánskej“ Alcantry. Zaujímavým prvkom je joystick automatickej prevodovky naznačujúci modernosť pohonnej sústavy. Tá ostáva zatiaľ tajomstvom. Nie je vylúčené, že pôjde o plug-in hybrid alebo verziu spaľujúcu CNG, podobne ako pri ženevskej štúdii Vision X. Na finálnu podobu nástupcu Rapidu už dlho čakať nebudeme. Podľa najnovších informácií by sa mal objaviť už začiatkom roka 2019.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Concept #koncept #Škoda-Auto #autosalón Paríž 2018 #Škoda Vision RS
Články podľa značiek