Cupra vyvíja vlastný model. Je to on?

Na internete sa objavila snímka zatiaľ neznámeho modelu Cupra. So súčasnou produkciou Seatu nemá nič spoločné. Dramaticky ladené kompaktné SUV predznamenáva autonómnu budúcnosť ostrej divízie španielskej značky.

11.09.2018 16:00
debata
Uniknutá snímka neznámej Cupry zobrazuje... Foto: Cupra
Cupra Uniknutá snímka neznámej Cupry zobrazuje poriadne ostré SUV. Postavené by mohlo byť na báze nového Leonu, ktorý dorazí už budúci rok.

Tento rok sa Cupra odčlenila od Seatu. Prvým samostatným modelom bude Cupra Ateca. Stále však pôjde len o derivát sériového SUV Seatu, aj keď bez španielskeho loga a s množstvom dizajnových a technických zmien. Napokon Cupru Ateca sme už videli v Ženeve. Lenže Cupra má oveľa ambicióznejšie plány. Cupru Ibiza by mal v roku 2020 doplniť autonómny autonómny model. Ako bude vyzerať? Naznačuje to uniknutá snímka z prostredia koncernu Volkswagen. O tom, že ide o Cupru, niet vďaka bronzovému logu najmenších pochybností, lenže to ostatné je záhadou.

Dramaticky ladené SUV totiž neladí so žiadnym z existujúcich modelov. Tak čo bude jeho základom? Pravdepodobne nový Leon, ktorý má doraziť na trh budúci rok. Cupra ho však vyzbrojí agresívnym paketom, ktorý zmení jeho dizajn na nepoznanie, a tiež vyšším podvozkom, ktorý z neho urobí akési falošné kupé-SUV. Ako vieme, táto kategória dnes priťahuje zákazníkov ako magnet. Šušká sa, že preplňovaný benzínový 4-valec by mal mať výkon až 300 koní, čo ladí s Volkswagenom Golf R, a tiež pohon oboch náprav. Taká nádielka sily by bola na prednú nápravu jednoducho priveľa.

Vylúčený nie je ani hybrid v súvislosti so sprísňujúcimi sa emisnými limitmi plánovanými na rok 2021. Modernizovaná platforma MQB nemá s alternatívnymi pohonmi žiaden problém. Viac sa možno dozvieme na októbrovom autosalóne v Paríži. Okrem spomínanej Cupry Ateca a Cupry Ibiza sa v najbližších rokoch dočkáme aj Cupry Arona a Cupry Leon.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Seat #Cupra
Články podľa značiek