Škoda Kodiaq RS: Boleslav láka na ostré SUV. Jeho 176 kW bude z nafty

S najsilnejším Kodiaqom prídu do portfólia Škody aj nové technológie. Dvakrát preplňovaný diesel 2,0 BiTDI alebo modulácia zvuku Dynamic Sound Boost. V sérii bude virtuálny kokpit, nové logo RS a za príplatok nový odtieň laku Race Blue.

17.09.2018 19:00
debata (2)
Kodiaq RS sa bude na svet pozerať výlučne... Foto: Škoda-Auto
Škoda Kodiaq RS - 2018 Kodiaq RS sa bude na svet pozerať výlučne diódovými svetlami. Upravená bude predná maska aj nárazníky.

Škoda sa na nadchádzajúcom autosalóne v Paríži predvedie vo veľkom štýle. Okrem Karoqu Sport Line, Karoqu Scout a konceptu Vision RS, ktorý naznačí budúcnosť nástupcu Rapidu, privezie pod eiffelovku aj najvýkonnejšiu verziu Kodiaqu. Jednoducho, v rodine RS pribudne SUV. Automobilka na to upozorňuje novým videom. Veľa z neho síce nevidieť, ale už dnes je isté, že sa je na čo tešiť. Športový tuning najväčšieho SUV Škody nie je totiž len o dizajne. Kodiaq RS to stihol potvrdiť ešte pred premiérou, keď dosiahol na referenčnom okruhu Nürburgring rekord medzi 7-miestnymi SUV.

Jedno kolo dlhé 20 832 metrov absolvoval za čas 9:29:84 minúty. Stojí za tým najmä naftový 4-valec 2,0 BiTDI s výkonom 176 kW a krútiacim momentom 500 Nm, ktorý spolupracuje so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou DSG a pohonom oboch náprav 4×4. Silnejší, ako v súčasnosti najvýkonnejší benzínový motor 2,0 TSI (132 kW). K technologickým novinkám má patriť aj virtuálny kokpit, ktorý ponúkne až päť grafických módov, vrátane športového s „karbónovým“ pozadím a centrálne umiestneným otáčkomerom.

Emócie na palube zvýši systém modulácie zvuku motora Dynamic Sound Boost. Akustika sa teda bude odvíjať od zvoleného jazdného režimu za pomoci audiosystému. Od ostatných Kodiaqov rozpoznáte RS ľahko vďaka dizajnovým úpravám. Očakávajú sa nové nárazníky, väčšie kolesá, športové výfuky, diódové svetlá a mnoho interiérových doplnkov vrátane športových sedadiel a volantu. Bohatšia má byť aj výbava, takže cena sa s ľahkosťou prehupne cez hranicu 40 000 eur. Dopriať si budete môcť aj špeciálny modrý lak Race Blue, alebo adaptívne tlmiče. Najrýchlejší Kodiaq zároveň predstaví nové logo RS.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda Auto #Škoda #Škoda Kodiaq #Škoda Kodiaq RS
Články podľa značiek