Peugeot odhaľuje tajomný model pre Paríž. Bude to kupé 508?

Francúzi využijú na rozdiel od iných značiek domáci parížsky autosalón na plno. Chýbať nebude ani Peugeot. A okrem kombi 508 tu predstaví ešte jednu novinku. Tá je zahalená tajomstvom. Až natoľko, že nie je jasné, či pôjde o koncept, alebo sériový model. Vystačiť si musíme s jedinou snímkou.

20.09.2018 19:00
debata (1)
Zvláštne ostré línie kabíny evokujú legendárne... Foto: Peugeot
Peugeot - parížsky koncept 2018 Zvláštne ostré línie kabíny evokujú legendárne luxusné kupé Peugeot 504, ktoré schádzalo z montážnych liniek v rokoch 1968 až 1983.
Peugeot sa z kľúčových noviniek „vystrieľal“ v predchádzajúcich dvoch rokoch, keď priviedol na svet svoje nové SUV, fastback 508 či úžitkový Rifter. V Paríži, kde nebude chýbať, sa preto neočakávali z dielne francúzskeho leva zásadné novinky. Až na kombi 508, ktorého dizajn však už dávno nie je tajomstvom. Premiéra ového Peugeotu 208 je tiež málo pravdepodobná. Lenže teraz vyrukovala francúzska automobilka so snímkou tajomného modelu. O čo ide, nie je nikomu jasné. To napriek tomu, že práce na projekte prebiehali podľa Peugeotu celé dva roky. Na koncept je to veľa a na sériový model zas málo.

Z fotografie, ktorá zachytáva parížske prekvapenie zo zadnej časti, aj to „utopené“ v tme, však možno dedukovať, že témou je kupé. Navyše odkazujúce na legendárny Peugeot 504 Coupé, ktorý schádzal z liniek v rokoch 1968 až1983. Vidieť to na hranatých líniách kabíny. Má to v dnešných časoch, ktoré prajú celkom iným triedam, zmysel? Chce Peugeot nástupcov nie príliš úspešných kupé 406 a 408? Všetky indície preto nasvedčujú skôr tomu, že pôjde o koncept. A dosť radikálny, ako pred časom naznačil šéf automobilky Jean-Philippe Imparato.

Niektoré médiá tvrdia, že z konceptu by sa mohol nakoniec predsa len stať sériový model. Veď pri bližšom pohľade nezaprie parížsky istú dizajnovú spriaznenosť so súčasným Peugeotom 508. Tým by sa Francúzi vydali do boja proti Audi A4 Coupé, BMW 4, Mercedesu-Benz C Coupé či proti Lexusu RC. Túto hádanku však automobilka objasní až v Paríži. A možno práve tu sa rozhodne aj o osude tohto tajomného modelu. Na základe reakcií návštevníkov motoršou a médií.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Peugeot #autosalón Paríž 2018 #Peugeot 504
Články podľa značiek