BMW 8 Roadster: Mníchov neustrážil luxusný kabriolet. Máme ho tu v plnej kráse

Nová vlajková loď z Mníchova, luxusné kupé radu 8 za sebou ešte nemá ani len výstavný debut a my sa môžeme pozrieť už aj na jej otvorenú verziu. A to v plnej paráde. Snímky totiž pochádzajú z fotenia oficiálneho katalógu. Teda bez akejkoľvek kamufláže.

25.09.2018 19:00
debata (2)
BMW 8 Cabrio sa predstavuje v predpremiére.... Foto: Auto Express
BMW 8 Cabriolet - 2019 BMW 8 Cabrio sa predstavuje v predpremiére. Snímky otvorenej verzie novej vlajkovej lode vznikli v Škótsku počas oficiálneho fotenia.

Nové ultraluxusné kupé BMW 8, ktoré sa vracia po predlhých devätnástich rokoch, sa verejnosti predstavilo zatiaľ len na prvých oficiálnych snímkach. Výstavný debut má táto mníchovská prehliadka technológií naplánovaný totiž až na septembrový autosalón v Paríži. Na budúci rok má nasledovať ešte o čosi noblesnejšia verzia s plátennou strechou. Napriek tomu už nie je čo skrývať. Na internet unikli snímky pochádzajúce z fotenia oficiálneho katalógu automobilky, ktoré prebiehalo neďaleko škótskeho jazera Loch Assynt. Zverejnil ich britský Auto Express.

Ultraluxusný kabriolet dostane elegantnú... Foto: Auto Express
BMW 8 Cabriolet - 2019 Ultraluxusný kabriolet dostane elegantnú plátennú strechu. Zdá sa, že móda skladacích striech z pevných materiálov sa skončila.

Ako vidieť, obrovský koráb, namierený proti Mercedesu-Benz S Cabrio dostane plátennú strechu. Kabínu bude obopínať mohutný chrómový lem. Rozmery majú dopriať dostatok komfortu aj na zadných sedadlách. Pod prednou kapotou budú spočiatku pracovať dva motory. Základom sa stane radový 6-valcový diesel pre verziu 840d s výkonom 235 kW. Na zachytených snímkach sa však predvádza vrcholová verzia M850i xDrive s revidovaným dvakrát preplňovaným benzínovým 8-valcom, ktorý bude k obom nápravám posielať podstatne atraktívnejších 390 kW. Vždy s 8-stupňovým automatom.

Predčasné odhalenie pravdepodobne urýchli aj samotnú premiéru. Nie je vylúčené, že automobilka z Mníchova zverejní oficiálne fotografie v najbližšom čase a že noblesný kabriolet ukáže popri kupé pod „Eiffelovkou“. To však nič nemení na fakte, že k prvým zákazníkom dorazí otvorená osmička najskôr v lete budúceho roka, teda začiatkom budúcej „kabriosezóny“. Napokon, aj na oficiálne predstavené kupé radu 8 si budú musieť počkať do novembra.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #BMW 8 #BMW 8 Cabrio
Články podľa značiek