Porsche 911 Hybrid? Áno, v USA je to možné už dnes

Hybridné Porsche 911 je síce v plánoch automobilky, ale stále v nedohľadne. Zato za Atlantikom si čosi také dopriať môžete. A dokonca aj hybridný Boxster a Cayman. Konverziu ponúka kalifornská spoločnosť Vonnen. Lacné to však rozhodne nie je.

10.10.2018 16:00
debata
Kalifornská spoločnosť Vonnen ponúka prestavbu... Foto: Vonnen
Porsche 911 - hybridný systém Vonnen Kalifornská spoločnosť Vonnen ponúka prestavbu na hybrid nieeln pre Porsche 911 ale aj staršie modely. V budúcnosti dokonca aj pre tie vyrobené v šesťdesiatych rokoch.

Porsche ponúka hybridný pohon zatiaľ len v Panamere a Cayenne. Ostatným modelovým radom sa ekologická technológia zámerne vyhýba. I keď v budúcnosti sa to má zmeniť s príchodom novej generácie 992. Lenže hybridné Porsche 911 či hybridné 718 Boxster a 718 Cayman si môžete na počudovanie dopriať už dnes. Postarala sa o to kalifornská spoločnosť Vonnen, ktorá ponúka majiteľom týchto modelov hybridnú konverziu. A pomerne sofistikovanú.

Americká firma nahradí zotrvačník  v Porsche... Foto: Vonnen
Porsche 911 - hybridný systém Vonnen Americká firma nahradí zotrvačník v Porsche 911 za elektromotor s výkonom 135 kW a krútiacim momentom 200 Nm. Prinesie to nielen úsporu paliva, ale aj výrazne lepšiu dynamiku.
Vonnen nahradí zotrvačník a štartér elektromotorom a klasickú batériu zamení za li-ion akumulátor s kapacitou jednej kilowatthodiny aj potrebným chladiacim systémom. V Porsche 911 aktuálnej generácie 991 má elektromotor výkon až 130 kW a krútiaci moment 200 Nm. Úprava je pritom dostupná pre všetky verzie od 911 Carrera až po Turbo S. A tiež pre všetky verzie Boxsteru a Caymanu. Na rozdiel od bežných hybridov však Vonnen nepočíta s čisto elektrickým režimom. Systém i tak dokáže redukovať spotrebu paliva a navyše zlepšiť dynamiku. Veď v 911 Carrera ponúkne dodatočných 50 % krútiaceho momentu, pričom hmotnosť vozidla vzrastie prestavbou o zanedbateľných 54 kg. Nie je to však lacný špás. Američania si za konverziu pýtajú mastných 75 000 dolárov. Kúpiť si budúce hybridné Porsche priamo od výrobcu bude teda asi výhodnejšie. No prednosť americkej úpravy spočíva v tom, že je dostupná už pre existujúce vozidlá vyrobené od roku 2012 a navyše sa chystajú úpravy aj pre staršie generácie produkované už od šesťdesiatych rokov.
Porsche 911 - hybridný systém Vonnen
Porsche 911 - hybridný systém Vonnen
+1Porsche 911 - hybridný systém Vonnen

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Porsche #hybrid #Porsche 911 #hybridy #Vonnen
Články podľa značiek