Škoda Rapid nekončí. Druhá generácia príde do Ruska!

Nová Škoda Scala nahradí súčasný Rapid. To je celkom isté. Novou informáciu však je, že Rapid celkom nekončí. Dočká sa dokonca druhej generácie! Jeho teritóriom však nebude Európa.

24.10.2018 16:00
debata (4)
Druhá generácia Rapidu pre Rusko, Turecko či... Foto: Škoda-Auto
Škoda Vision RS - 2018 Druhá generácia Rapidu pre Rusko, Turecko či Čínu si zachová staršiu a lacnejšiu platformu. Dizajnové prvky však preberie z novších modelov Škody, najmä z novej Škody Scala.

Škoda Rapid, vyplňujúca priestor medzi Fabiou a Octaviou, celkom nenaplnila očakávania automobilky. Predaje neboli zlé, ale nie dostatočné na to, aby to Rapidu zaručilo ďalšiu existenciu. Aj preto sa mladoboleslavský výrobca rozhodol pre radikálny rez. Tento priestor vyplní úplne novým hatchbackom s úplne novým názvom Scala, ktorého ochutnávkou bol parížsky koncept Vision RS. Lenže teraz prichádza prekvapujúca informácia. Rapid celkom nekončí a dokonca sa dočká druhej generácie.

Ako iste tušíte, jeho teritóriom nebude stredná a západná Európa. Na menej rozvinutých trhoch, ako napríklad v Rusku, sa totiž Rapidu darilo. V auguste tu Škoda predala 2 863 kusov, takže by bolo chybou, ak by ho celkom odpísala. Navyše aj z dôvodu, že nová Scala sa do Ruska vôbec nechystá. Náhradou bude práve druhá generácia Rapidu, ktorá si zachová staršiu platformu PQ25, čo jej umožní útočiť nižšou cenou. Dizajn však bude nový. Okrem Ruska by sa mal nový Rapid objaviť aj v Turecku, Číne či Indii.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #Škoda Rapid #Škoda-Auto
Články podľa značiek