Lamborghini: V Sant Agate chcú postaviť nový extrém

Na svet sa derú hyperšporty McLaren Sena, Mercedes-AMG Project One aj Aston Martin Valkyrie. A Lamborghini nemieni ostať bokom.

29.10.2018 19:00
debata
Pripravovaný hyperšport bude pravdepodobne... Foto: Lamborghini
Lamborghini Veneno - 2013 Pripravovaný hyperšport bude pravdepodobne vychádzať z Aventadoru SVJ, no dostane ešte extrémnejší aerodynamický tuning. Podobný tomu z Venena, ktoré sa predstavilo v roku 2013.

Vedenie značky zo Sant Agata potvrdilo, že plánuje malú sériu cestných vozidiel s extrémnym aerodynamickým paketom. Cieľom nie je nič iné, ako postaviť súpera pripravovaným hyperšportom od AMG, Aston Martinu či McLarenu. Aerodynamické úpravy by mali vyvíjať prítlak na úrovni modelov Centenario či Veneno. To znamená ešte viac agresivity, ako má súčasný Aventador SVJ s výkonom 566 kW.

Pohonná jednotka ostáva tajomstvom, ale je takmer isté, že Lamborghini nezradí atmosférický 12-valec. Potrebné kone bez turba by však mohol nahradiť elektromotor. V každom prípade má ísť o model schopný prevádzky na bežných cestách, pričom ako doma sa má cítiť aj na okruhoch. Napokon, Lamborghini na okruhových časoch záleží. Potvrdilo to aj nedávnym rekordom na Nürburgringu, kde Aventador SVJ časom 6:44.97 s „vyprášil“ všetku konkurenciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hyperšport #Lamborghini
Články podľa značiek