Príde Lexus s minivanom a pikapom? Vylúčené to nie je

Minivany a pikapy nie sú v Európe práve trhákmi. Starý kontinent však nie je celý svet. Inde by teda prémiový Lexus mohol takúto príležitosť využiť.

22.11.2018 16:00
debata
Prvé MPV Lexusu by mohol vychádzať z pre nás... Foto: Toyota
Toyota Alphard Prvé MPV Lexusu by mohol vychádzať z pre nás neznámej Toyoty Alphard, ktorá je populárna v Ázii, ale aj v Rusku.

Lexusy sa nám spájajú najmä s prémiovými sedanmi a luxusnými SUV. Mohol by ale prísť japonský výrobca na trh napríklad s minivanom? Vylúčené to nie je. Správy o takýchto plánoch však neprichádzajú z Japonska, ale z Filipín. O nápade vytvoriť luxusný minivan s logom Lexusu prezradil viac Raymond Rodriguez, prezident divízie Lexus Manila. Podľa neho je vznik takéhoto auta „len otázkou času“. Pripustil tiež, že luxusný minivan je na zozname jeho želaní.

Podľa neho by to nebol veľký problém. Hoci Lexus vo svojej ponuke nikdy minivan nemal, jeho konštrukcia by mohla vychádzať z modelu Toyota Alphard. Luxusné vozidlo, do ktorého sa pohodlne usadí osem pasažierov, je dostupné v niekoľkých verziách pohonu vrátane hybridného. Okrem Japonska aj v Thajsku, Malajzii, Singapure, na Filipínach či dokonca v Rusku. Na Filipínach sa pritom minivany Toyoty tešia veľkej obľube. Práve to je podľa R. Rodrigueza dobrý signál. Novinka by mohla konkurovať napríklad Mercedesu-Benz triedy V a VW Multivan.

Tento projekt však nie je jediný, ktorý by mohol rozšíriť portfólio Lexusu. Už v roku 2015 šéf plánovania produktov Makoto Tanaka priznal, že japonská prémiová značka zvažuje výrobu luxusného pikapu. Tento model by mohol zabodovať najmä v Austrálii a v Južnej Amerike, kde sú pikapy aj Lexus veľmi populárne. Konštrukčne by mohol vychádzať z osvedčenej Toyoty Hilux, podobne ako to bolo v prípade SUV dvojičiek – Lexusu LX a Toyoty Land Cruiser.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MPV #Lexus #Toyota Hilux #pikap #Tyota #Toyota Alpard
Články podľa značiek