Lamborghini Huracán: Facelift už tento rok

Po piatich rokoch výroby zmodernizuje Lamborghini svoj „základný“ model Huracán. Zmeny sa dotknú nielen dizajnu exteriéru ale aj infotainmentu a 5,2-litrového atmosférického 10-valca.

07.01.2019 19:00
debata
Facelift sa nepochybne dotkne nárazníkov či... Foto: Lamborghini
Lamborghini Huracán - 2019 Facelift sa nepochybne dotkne nárazníkov či diskov kolies. Zatiaľ tu však máme len snímku reflektoru s pozmenenou grafikou.

Súčasný Huracán je rovnako atraktívny ako v čase svojho vzniku, keď v roku 2013 nahradil dosluhujúce Gallardo. Automobilka mu i tak naordinuje modernizáciu. Stať sa tak má už tento rok. Lamborghini to avizuje novou aplikáciou, v ktorej Huracán predvádza niekoľko nových detailov. Konkrétne pozmenenú grafiku svetiel a odlišne tvarovaný sací otvor v nárazníku.

Zmeniť sa toho má ale viac. V kabíne sa objaví nový infotainment s veľkoplošným, vertikálne umiestneným displejom, ktorý zredukuje počet klasických mechanických ovládačov. Pod zadným vekom síce ostane 5,2-litrový atmosférický 10-valec, ale jeho výkon by mal vzrásť približne o 20 kW. Už základná verzia by sa tak mala dotiahnuť výkonom na súčasný Huracán Performante, ktorý ponúka 470 kW.

Huracán bude ťažiť aj s nového naladenia podvozka, ktorý má výrazne posilniť jeho schopnosti. Novinka by sa mohla predstaviť už na jarnom autosalóne v Ženeve. Prvé oficiálne informácie by tak mohli doraziť v najbližších dňoch. Postupne doplnia ponuku aj ďalšie verzie vrátane otvoreného Spyderu, štvorkoliek a vrcholovej modifikácie Performante so zvýšeným výkonom a nižšou hmotnosťou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lamborghini #Lamborghini Huracán
Články podľa značiek