BMW 7: Vlajková loď dostane obrie ľadvinky. Unikli na internet

Hoci má vynovené BMW radu 7 premiéru naplánovanú až na jarný Ženevský autosalón, urobiť predstavu o facelifte si môžeme už dnes. Na internet totiž unikli snímky prednej časti odhaľujúce inšpiráciu veľkým SUV BMW X7. Obrie ľadvinky vyvolajú pravdepodobne kontroverzné reakcie.

09.01.2019 19:00
debata (3)
Toto nie je nové SUV BMW X7, ale vynovená... Foto: BMW
BMW 7 - 2019 Toto nie je nové SUV BMW X7, ale vynovená vlajková loď radu 7. Veľkosťou ľadviniek sa mu vyrovná. V Mníchove sa teda pri facelifte rozhodne neobmedzili len na retuše.

BMW posilňuje dizajnový štýl svojich modelov. Hlavným identifikátorom sa stávajú vzájomne prepojené ľadvinky. Má ich už BMW 3, SUV X5 a X7 a tiež kupé či osmičkový kabriolet. A neobídu ani modernizovanú vlajkovú loď radu 7, ktorá sa predstaví už čoskoro na marcovom autosalóne v Ženeve. Je to isté, pretože na internet unikli snímky vynovenej sedmičky z niektorej z interných prezentácií. Šokom je ich veľkosť. Na nej v Mníchove naozaj nešetrili. Množstvom chrómu im konkuruje len nové BMW X7. Lenže teraz nehovoríme o drsnom SUV, ale o reprezentatívnej limuzíne vyššej triedy.

Samozrejme, oficiálne fotografie celého vozidla k dispozícii ešte nie sú, takže ťažko povedať, ako bude pôsobiť odvážny krok v kontexte celkového dizajnu, ale žasnúť budeme pravdepodobne skôr nad formátom ľadviniek ako nad ich krásou. Na druhej strane si môžete byť istí, že modernizovanú sedmičku si s konkurenciou v spätnom zrkadle nepomýlite. A o to tu asi išlo. Masku lemujú úzke reflektory s laserovou technológiou. Ako vidieť, nový je aj nárazník, blatníky a predná kapota. Úpravy tak išli nad rámec bežného faceliftu. Sedmička sa zmení viac, ako je pri modernizácii bežné.

A toto je snímka čiastkovo maskovaného radu 7.... Foto: BMW
BMW 7 - 2019 A toto je snímka čiastkovo maskovaného radu 7. Kamufláž naznačuje, že najviac zmien prebehne vpredu a vzadu.

Na celok si budeme musieť ešte počkať, ale technika pod kapotou je známa. Základnú verziu 740i bude poháňať preplňovaný radový 6-valec 3,0 TwinPower Turbo s výkonom 250 kW, ktoré nasmeruje k 8-stupňovému automatu a zadným kolesám. Voliť bude možné aj pohon oboch náprav xDrive. Ten istý motor, ale s výkonom zníženým na 210 kW, použije plug-in hybridná verzia 745e iPerformance xDrive, ktorej bude asistovať elektromotor s výkonom 82 kW. Celkový systémový výkon bude naladený až na 290 kW. Vrchol hierarchie si prisvojí BMW 750i xDrive, s dvakrát preplňovaným 4,4-litrovým 8-valcom a výkonom 390 kW.

Dobrou správou je návrat aristokratického 12-valca verzie 760i, ktorý vďaka novému časticovému filtru splní najnovšie emisné normy. Jeho výkon by sa mal však znížiť z približne 450 na 440 kW. O diesloch zatiaľ nepadlo ani slovo. Je málo pravdepodobné, že by v ponuke chýbali. Najmä z dôvodu, že konkurenčný Mercedes-Benz sa ich vzdať nemieni. Naopak, predstavil nové naftové motorizácie a dokonca nové plug-in hybridné verzie tankujúce naftu. V súvislosti s uniknutými snímkami sa pravdepodobne o vynovenom rade 7 dozvieme viac ešte pred premiérou v Ženeve.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #BMW #facelift #BMW 7
Články podľa značiek