Mitsubishi Engelberger Tourer: Koncept SUV sa chystá do Ženevy

Japonské Mitsubishi nás posledné roky zásobuje skôr konceptmi než sériovými novinkami. Nie inak to bude v marci na brehoch Ženevského jazera. Predstaví sa tu tajuplná štúdia s menom, ktoré má pôvod v Rakúsku.

08.02.2019 16:00
debata
Jediná zverejnená snímka naznačuje, že koncept... Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Engelberger Tourer Concept - 2019 Jediná zverejnená snímka naznačuje, že koncept bude patriť do triedy SUV. Pravdepodobne s elektrickým pohonom. Typická maska Dynamic Schield sa tu predstavuje v podsvietenej podobe.

Mitsubishi oznámilo, že na ženevský autosalón privezie štúdiu. Jej názov je odvodený od rakúskeho alpského mesta Engelberger, späté s tradíciou športových úspechov japonskej automobilky. O čo pôjde? V extrémne stručnej tlačovej správe Mitsubishi tvrdí, že koncept prinesie viac SUV, viac elektrického pohonu a viac štýlu. Čaká nás teda asi premiéra elektrického alebo plug-in hybridného crossoveru. To je presne parketa, kde je dnes Mitsubishi silné.

Darí sa mu najmä s novým kupé-SUV Eclipse Cross, ktoré dosiahlo rok po uvedení celosvetové registrácie vo výške 80 000 exemplárov. Najväčší podiel má na tom Európa, kde skončilo 33 287 kusov, Severná Amerika s odbytom 14 026 kusov a Japonsko, kde sa pre Eclipse Cross rozhodlo 11 592 zákazníkov. V Japonsku získal nový model dokonca titul Japonské auto roka. Práve vďaka Eclipse Mitsubishi posilnilo svoje vlaňajšie predaje o 18 %, keď predalo 1,22 milióna vozidiel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Mitsubishi #autosalón Ženeva 2019 #Mitsubishi Engelberger
Články podľa značiek