Lidl spúšťa predaj áut. V Nemecku je už realitou!

Známy obchodný reťazec vidí príležitosť v obchode s autami. A myslí to vážne. V Nemecku spúšťa pilotný projekt operatívneho lízingu. Ponuka bude spočiatku obmedzená, ale cenovo lákavá.

06.02.2019 18:00
debata (23)
Lidl spúšťa ponuku operatívneho lízingu zatiaľ... Foto: Lidl
Lidl - operatívny lízing Lidl spúšťa ponuku operatívneho lízingu zatiaľ len s vozidlami Fiat 500. K dispozícii ich bude tisíc.

Nie je to úplne nová informácia. Nemecký obchodný reťazec, známy najmä predajom potravín, vlani oznámil, že vidí príležitosť v automobilovej branži. V Severnom Porýní-Vestfálsku spustil už koncom minulého roka službu zapožičiavania vozidiel, na ktorej spolupracuje s Mazdou, ale tiež so spoločnosťou Flinksker, ktorá je súčasťou železníc Deutsche Bahn a ktorá má skúsenosti so zdieľaním vozidiel. Pred 50 pobočkami predajní Lidl sa tak v tomto regióne objavilo 150 vozidiel Mazdy, ktoré si zákazníci mohli a môžu požičať. To má, samozrejme, oveľa bližšie k bežnej požičovni áut, ako k predaju tých nových.

Lenže aj na to má prísť. Lidl v Nemecku skutočne štartuje obchod s autami aj keď zatiaľ len s veľmi obmedzenou ponukou. Prvým modelom je Fiat 500 s atmosférickým motorom objemu 1,2 litra, vybavený klimatizáciou či multimediálnym systémom UConnect. Vybrať si môžete len medzi bielym, sivým a červeným lakom karosérie. A keďže ide o formu operatívneho lízingu, zvolíte si dvoj-, troj- alebo 4-ročnú dobu prenájmu. A tiež to, či plánujete najazdiť ročne 10 000 alebo 15 000 kilometrov. Potom vám už nič nebráni v používaní vozidla. Mesačne zaplatíte poplatok 89 eur a s poistením či údržbou ďalších 68,29 eura.

Takéto láka Lidl zákazníkov v Nemecku na novú... Foto: Lidl
Lidl - operatívny lízing Takéto láka Lidl zákazníkov v Nemecku na novú ponuku.

Pokiaľ máte záujem aj o pravidelné prezúvanie zimných a letných pneumatík, doplatíte ďalších 6,23 eura. Kompletný prenájom na štyri roky by tak predstavoval 7 872 eur. Výhodou je, že celá transakcia prebehne prostredníctvom internetu a za veľmi krátky čas. Lidl tvrdí, že na uzavretie zmluvy stačí spolu s overením bonity klienta len neuveriteľných 15 minút. To je často menej, než koľko strávite v obchode alebo pri pokladnici. K dílerom sa dostanete len pri samotnom prevzatí auta. Tí sú situovaní v Berlíne, Erfurte a Halle. Pilotný projekt počíta s rovnou tisíckou áut.

Na tomto projekte pracuje Lidl s lízingovými spoločnosťami Santander a Vehiculum. Či sa rozšíri aj do ďalších regiónov Nemecka a tiež do ďalších krajín únie, ukáže práve záujem zo strany zákazníkov a prvé skúsenosti. Nikde pritom nie je spomenutá podmienka, že záujemca musí byť občanom Nemecka. Horšou správou je, že hoci samotný administratívny proces prebehne vďaka mobilnej aplikácii extrémne rýchlo, dodanie objednaného vozidla potrvá štandardných šesť až dvanásť týždňov.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Lidl #operatívny lízing
Články podľa značiek