Mazda: V Ženeve uvidíme celkom nové SUV

Zdá sa, že ponuka SUV pre Európu, ktorá sa skladá z modelov CX-5 a CX-3, Mazde nestačí. Na nadchádzajúcom autosalóne v Ženeve tak uvidíme ďalšie.

11.02.2019 16:00
debata
Nové kompaktné SUV bude rešpektovať súčasný... Foto: Mazda
Mazda - Ženeva 2019 Nové kompaktné SUV bude rešpektovať súčasný dizajnový štýl Kodo, no využije úplne novú generáciu platformy Skyactiv-Vehicle Architecture. To naznačuje príbuznosť s novou Mazdou 3.

Mazda rozšíri ponuku SUV pre Európu. Zatiaľ má k dispozícii menší model CX-3 na platforme Mazdy 2 a väčší CX-5. Medzi nimi sa však s najväčšou pravdepodobnosťou objaví ďalší. Keďže plánovanú ženevskú premiéru označuje Mazda za kompaktné SUV, rozhodne tým nemyslí len facelift tých súčasných. Naznačuje to aj prvá zverejnená snímka zadných svetiel, ktorá nekorešponduje s modernizovanou Mazdou CX-3, ktorá je už napokon známa, a ani s očakávaným faceliftom CX-5.

Navyše Mazda tvrdí, že novinka má stáť na novej generácii platformy Skycativ-Vehicle Architecture. To naznačuje, že jej základom by mala byť nová Mazda 3. Mimochodom, tá bude mať v Ženeve výstavnú premiéru spolu s inovovaným SUV CX-5 a roadsterom MX-5 30th Anniversary Edition, teda „limitkou“, venovanou 30. výročiu vzniku tejto legendy. Prvý roadster sa totiž verejnosti predstavil v Chicagu v roku 1989 a za tri dekády sa počtom 350 000 predaných kusov, vypracoval na pozíciu najpredávanejšieho roadstera planéty.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mazda #autosalón Ženeva 2019
Články podľa značiek