Subaru Viziv Adrenaline: Koncept pre Ženevu bude 'eko'. Našťastie s boxerom

Subaru neprivezie do Ženevy pravdepodobne žiadnu zásadnú sériovú novinku. No v jeho stánku zažiari koncept. Ako inak, mieri do expandujúceho segmentu crossoverov. A bude mať hybridný pohon, keďže Subaru s dieselmi končí.

26.02.2019 19:00
debata
Koncept Viziv Adrenaline pôsobí ako kupé-SUV... Foto: Subaru
Subaru Viziv Adrenaline Concept - 2019 Koncept Viziv Adrenaline pôsobí ako kupé-SUV kompaktnej triedy. Nie je vylúčené, že použije rovnakú plug-in hybridnú technológiu ako v USA predstavený crossover Crosstrek Hybrid s boxerom a elektromotorom v prevodovke CVT.

Subaru predstavilo nedávno v USA nové Legacy, ostrý sedan WRX STi, novú generáciu Foresteru a tiež plug-in hybridný Crossrtrek. A to nehovoríme o veľkom SUV Ascent. Pre Európu však zďaleka toľko noviniek nemá. Na Forester aj Outback, odvodený zo spomínaného Legacy si na starom kontinente ešte počkáme. Až prekvapuje, že japonská automobilka sa rozhodla zúčastniť autosalónu v Ženeve. Má na to ale iný než „sériový“ dôvod. Do hál ženevského Palexpa privezie koncept Viziv Adrenaline.

Ako inak, mieri ním do populárnej triedy crossoverov a pod kapotou predstaví hybridnú technológiu. Ale nebojte sa, kultový boxer aj pohon oboch náprav Symetrical AWD štúdii ostanú. O premiérovej novinke zatiaľ Subaru nič neprezradilo. Poznáme len názov Viziv Adrenaline a čo-to z dizajnu vďaka prvej snímke, kde je však koncept zahalený v šere. Možno predpokladať, že Viziv Adrenaline bude patriť ku kompaktným SUV, možno menším, ako je súčasné Subaru XV. Snímka tiež naznačuje pomerne dynamickú siluetu v štýle kupé-SUV.

Hybridný pohon bude pravdepodobne výsledkom spolupráce Subaru s japonskou Toyotou. Automobilky na tomto poli totiž kooperujú. Prvý výsledok už poznáme. Je ním Subaru Crosstrek Hybrid, teda plug-in hybridná americká verzia XV. Práve tento pohon, nazývaný e-Boxer, ktorý kombinuje plochý 4-valec a elektromotor v prevodovke CVT, by mohol využiť aj avitovaný koncept. A keďže Subaru hovorí v tlačovej správe až o dvoch elektrifikovaných modeloch, ktoré ukáže v Ženeve, nie je vylúčené, že tým druhým bude práve sériové hybridné XV.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Concept #koncept #Subaru #Subaru VIZIV #autosalón Ženeva 2019 #Subaru Viziv Adrenaline
Články podľa značiek